Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2017, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgođeni izbori, slijede konsultacije

DOBOJ - Sjednica Gradskog odbora SNSD-a Doboj, na kojoj je trebalo da bude izabran novi predsjednik, odgođena je do daljeg, a šta su razlozi za iznenadno odgađanje, niko u ovoj stranci nije želio da otkrije.

Prema ranijim najavama, sjednica je trebalo da bude održana u ponedjeljak naveče, ali je neposredno pred zasjedanje članovima Gradskog odbora stiglo obavještenje da neće biti održana.

Miroslav Gavrić, v.d. predsjednika dobojskog SNSD-a i jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od kandidata, nije želio otkriti zašto je dugo očekivana sjednica odgođena, te kada bi mogla biti održana.

"Imamo konsultacije sa predsjednikom SNSD-a (Miloradom Dodikom), poslije toga ću imati više informacija", naveo je Gavrić, koji je sa tridesetak članova Predsjedništva dobojskog SNSD-a trebalo danas kasno popodne da bude prisutan na sastanku sa liderom SNSD-a.

Upravo zbog tog sastanka ni druga dva kandidata za predsjednika GO SNSD-a Doboj, Bojana Vasiljević-Poljašević, savjetnica predsjednika RS, i Srećko Rekanović, odbornik u Skupštini grada Doboj, nisu željeli govoriti o izborima koji su trebali biti održani i situaciji u ovoj partiji.

"Kao što sam i ranije rekla, nemam komentar", poručila je Vasiljević-Poljaševićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, da su izbori održani u ponedjeljak, nijedan od tri kandidata ne bi osvojio 58 glasova, koliko je potrebno za lidersku poziciju u stranci, i morao bi biti održan drugi krug.

"Srećko Rekanović je obezbijedio pedesetak glasova, i on bi direktno prošao u drugi krug, dok bi Miroslav Gavrić i Bojana Vasiljević-Poljašević vodili borbu za prolaz u odlučujući krug glasanja. Gavrić može da računa na podršku 25 do 30 članova Gradskog odbora, a Vasiljević-Poljaševićeva na 25 glasova", tvrdi naš izvor, te dodaje da "nijedan od ponuđenih kandidata nema dovoljan autoritet, te da bi najbolje rješenje bilo 'četvrti čovjek' ".

Situaciju u dobojskom SNSD-u, u kojem navodno djeluje nekoliko "struja", dodatno je zakomplikovala afera prisluškivanja stranačkih prostorija.

Dobojskom Tužilaštvu je podnesena krivična prijava protiv NN lica i dostavljen je sporni snimak kao dokaz neovlaštenog snimanja, a prijavu su podnijeli Miroslav Gavrić, zatim Dijana Kalenić, predsjednica Aktiva žena, te članovi Gradskog odbora Vukašin Suvajac i Dalibor Đurić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.