Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2017, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornica Nove stranke: Kakav to lopov ništa ne ukrade

Pećinci su jedna od četiri opštine u kojima će se 24. decembra održati izbori, ali čini se jedna od onih u kojoj su tenzije uoči izbora najveće.

Izvor: N1

Tamošnje opozicione partije tvrde da Srpska napredna stranka potkupljuje i ucenjuje građane, a zastrašivanje kao metod, kažu, koristi i prema političkim protivnicima. Zato sumnjaju u navode policije o hapšenju provalnika u kuću odbornice Nove stranke i pitaju: Kakav je to lopov koji ništa ne ukrade?
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Pećinci, provala u kuću opozicione odbornice i predstojeći izbori u ovoj opštini - u kakvoj su vezi? Ni u kakvoj, ako pitate Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Provala, tvrde, nema političku konotaciju, a zahvaljujući dokazima, u istrazi koju je MUP označio kao prioroitet, provalnik je uhapšen.

"Između ostalog je uhapšeni i prepoznat od strane supruga predsednice opštinskog odbora Nove stranke", rekao je juče ministar policije Nebojša Stefanović.

Kog je u noći 16. novembra video suprug pomenute odbornice Dejan Ristić? Da li je jasno video lice čoveka koji je uperio pištolj u njega?

"MUP me pozvao na prepoznavanje, pokazali su mi osam slika lica od kojih jedno liči na njih. U razgovoru s policijom ja sam rekao da nisam siguran, kao što oni tvrde da sam 100 odsto siguran, da je to to lice. Dakle, liči na njega, ali nisam siguran da je to to lice", objašnjava Ristić.

Iako u policijskoj prostoriji nije bila prisutna, državna sekretarka MUP-a demantuje onog ko jeste bio.

"Apsolutno je netačno da njen suprug nije identifikovao osumnjičenog, jer je u prisustvu zamenika tužioca izjavio da može da prepozna lice sa prilično sigurnim stepenom verovatnoće, pokazavši tom prilikom na sliku na kojoj se nalazio upravo N. A. koga je policija uhapsila", saopštila je juče Dijana Hrkalović.

Tako je "strogo poverljiv" razgovor i prepoznavanje na koje je Dejan Ristić pristao baš zato što mu je obećano da će ostati strogo poverljivo - postalo udarna vest u medijima. Upravo odatle, a ne od policije direktno kao oštećena strana, Ristići su saznali da je provalnik u njihovu kuću uhapšen.

"Kakav je to provalnik koji dođe da vam pogleda nameštaj po kući i ne uzme ništa? U policiji su rekli da oni pljačkaju naveliko, a opšte je poznato da moj tata radi kao čuvar za 200 evra i da pišem u prodavnici na crtu, mislim da se provalnici prvo raspituju kod koga provaljuju", kaže Jelena Grijić Ristić, predsednica odbora Nove stranke u Pećincima.

Upad u kuću članice Nove stranke imao je cilj da, uoči izbora 24. decembra, zastraši političke protivnike tamošnjih naprednjaka - tvrde pećinačke demokrate. U strahu su, tvrde, i građani, navode primer onih koji su podržali upravo listu Demokratske stranke.

"Odjednom neki vlasnici firmi u kojima rade ti ljudi koji su nam dali podršku budu pozivani i pitaju ih kako njihovi radnici smeju da daju podršku, ne pita se ni taj čovek koji je dao podršku", kaže predsednik odbora DS u Pećincima Živko Marković.

Na pitanje imaju li dokaz za niz optužbi na račun pećinačke vlasti, u DS ovako odgovaraju.

"Teško je to dokazati, ali mi smo mala sredina, kod nas se sve zna", ističe Marković.

Ima li istine u rečima političkih protivnika naprednjaka? Pred kameru N1 nije mogla ili nije želela predsednica Pećinaca, tj. privremenog organa Dubravka Kovačević. U manje od 10 sekundi telefonskog razgovora kratko nam je poručila: subota je, kod kuće sam, prijatno, doviđenja.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.