Obradović: Razgovor o REM-u, RTS i slobodnim izborima i dalje na stolu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Apr.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Razgovor o REM-u, RTS i slobodnim izborima i dalje na stolu

Predsedavajući Savezom za Srbiju i šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je danas da opozicija i dalje nudi dijalog o budućem funkcionisanju RTS, REM-a i nadležnim institucijama koje bi trebalo da pripreme slobodne i poštene izbore.

On je u Skupštini Srbije, na zajedničkoj konferenciji za novinare, dela opozicije rekao, da će na protestu u subotu u Beogradu biti predstavljen tim sastavljen od stručnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji bi sa predstavnicima vlasti razgovarao i da ne ulaze u to ko će biti u timu sa druge strane stoila.

"Razgovor na ove teme je još na stolu, ali ako vlast ne želi da razgovara čak ni sa timom stručnjaka za ove oblasti onda vlast nije normalna", rekao je Obradović i dodao da će onda da pokušaju da dozovu vlast razumu protestima.

Obradović nove rokove nije izneo, ali je kazao da sa predsednicom parlamenta Majom Gojković nisu želeli da razgovaraju na kolegijumu da tada nije ni nuđen razgovor o njihovim zahtevima iznetim na protestu.

Upitan da li će biti protesta i po gradovima u Srbiji ili samo u Beogradu on je rekao da će u Beogradu biti iznošeni zahtevi koji su na republičkom nivou, dok će po drugim gradovima i opštinama građani nastaviti da traže rešavanje problema na lokalu.

On je osudio, kako je naveo, pritiske na zaposlene u javnom sektoru koji su "prinuđeni" da dođu u sutra na stranački skup SNS ispred Doma narodne skupštine i dodao da je taj "sramni miting kojim se zloupotrebljavaju svi javni resursi najbolji poziv građanima da izađu u subotu na protest '1 od 5 miliona – Svi kao jedan'".

"To je defile ucenjenih ljudi koji su napustili svoja radna mesta i doveli u pitanje funkcionisanje kompletnog državnog aparata u lokalnim samoupravama – opština, komunalnih preduzeća, škola, bolnica. Mi se protivimo tom bolesnom stanju našeg državnog aparata i nećemo odustati od naše borbe", rekao je Obradović.

Poslanik Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Đurišić rekao je da na skup SNS u Beogradu neće građani doći nego će biti dovedeni, ucenjeni platom ili radni mestom.

Poslanik Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić rekao je da će u petak zbog skupa SNS državni apart biti podređen režimu i istakao da će skup državnim parama finansira, odnosno da se plaća iz džepa građana, poreskih obveznika.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić kazao je da opozicija samo želi da vlast poštuje zakone i Ustav da REM, radi svoj posao kao i RTS i da izborni uslovu budu ravnopravni za sve.

"Jel to mnogo? Građani samo žele da nateraju vlast da poštuje zakone ove zemlje. Mi nećemo odustati od borbe za našu zemlju nastavićemo da istrajavamo u našim zahtevima i nećemo dozvoliti vređanje inteligencije i brutalne uvrede", rekao je Aleksić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Obradović: U subotu predstavljamo tim stručnjaka za razgovor sa vlastima

Izvor: Danas, 18.Apr.2019

Subota je dan kada ćemo građanima predstaviti tim stručnjaka, eksperata spremnih da razgovraju o budućem uređenu REM, RTS i nadležnih instiucija i koji bi trebalo da pripreme poštene i fer izbore, rekao je Boško Obradović, jedan od lidera Saveza za Srbiju u holu Skupštine Srbije. Članak Obradović:...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.