Objediniti opšte i lokalne izbore

Izvor: Cafe.ba, 02.Nov.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objediniti opšte i lokalne izbore

BANJALUKA - Bivši član Centralne izborne komisije BiH Vehid Šehić izjavio je da opšte i lokalne izbore u BiH treba objediniti, ali od 2018. godine, do kada bi mogle biti završene potrebne izmjene izbornog zakonodavstva.

Šehić smatra da lokalni izbori treba da budu održani sljedeće godine, ali da mandat onih koji budu izabrani bude ograničen na dvije godine.

"Stalna predizborna kampanja, koja je isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << bazirana na ugroženosti naroda koji žive u BiH, udaljava nas od onoga što predstavlja kvalitet života", rekao je Šehić za "Glas Srpske".

On je istakao da izbori treba da budu objedinjeni 2018. godine, jer bi natjerali donosioce odluka, u prvom redu poslanike i delegate u parlamentu BiH i članove interresorne radne grupe, da intenziviraju rad na izmjenama izbornog zakonodavstva.

"Plašim se da ćemo, ako to ponovo bude odgođeno, ući u 2017. godinu, kada na dnevni red stižu osjetljiva pitanja koja treba riješiti poput slučaja `Sejdić i Finci` i odluke Ustavnog suda o Mostaru, a koja zahtijevaju i političku volju i konsenzus", naveo je Šehić.

Šehić je dodao da na opštim izborima postoje četiri vrste glasačkih listića, tako da nema razloga da dodatna dva listića izazovu konfuziju kod birača.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.