OVO JE ČISTA MATEMATIKA Vučić sve stavio na papir, pokazao naciji detaljnu računicu o parlamentarnim izborima

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 23:33

"OVO JE ČISTA MATEMATIKA" Vučić sve stavio na papir, pokazao naciji detaljnu računicu o parlamentarnim izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je večeras gostujući u emisiji "Prva tema" na televiziji Prva izbore u Srbiji

Predsednik je rekao da je njegova popularnost veoma visoka, i da mogući predsednički izbori zavise samo od njega.

- Ali da pogledamo parlamentarne izbore. Da se SNS sa 43-45 odsto spusti na 35-37. Da se pusti značajniji uticaj spoljnih sila da desničarske stranke skoče na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 15 odsto. Da se SPS podigne sa 11 odsto na 15 odsto. Sada vam govorim nešto što je matematika. Da ovaj evropski blok, Zeleni, Đilas, računajte i Jeremića, da oni ukupno imaju 20 do 22 odsto. I imate manjine i ostale, to je 8-10 odsto. Tu postoje tri kampa. Jedan je SNS. Jedan mogu da budu SPS i desničari sa 30, i ovaj kamp, levičari, evropejci i manjine na 30 odsto. Za strance je idealno da budu pata karte.

- Tu SNS ne može sa manjinama, već bi morali da uzmu nekoga od Evropejaca. Dobili bi haos u Srbiji, to je smisao svega. Da se Srbija uruši i postane nestabilna. I to rade strane službe, da Srbija više ne vodi samostalnu politiku - otkrio je Vučić.

On je istakao da se još uvek ne dešava ništa poput toga, iako je bilo blizu da se tako nešto desi. Predsednik je istakao i da nije video kao pretnju kampanju socijalista "Žene su zakon".

- Samo mi nije jasno za šta ste vi ministri. Ok, da ste izašli sa predlogom, za žene preduzetnice i poklonima, to je ok. To je tvoj posao. Ali ne da vodiš izbornu kampanju, to radi kada počnu izbori. Suština je u tome da morate da idete na deo ženskog biračkog tela, pošto one žele stabilnost i sigurnost. To hoće da skinu od SNS. I ok to je legitimno, da se radi u kampanji, ali ne 15 dana posle preuzimanja vlasti - ističe predsednik.

Vučić kaže da bi u takvoj situaciji Srbija lako i brzo bila uništena.

- Vidite, oni hoće tri kampa i da menjaju igrače. Malo ti sa ovim, malo ti sa onim, ucene ovog, ucene onog. To je razarajuće za Srbiju, i nikada nisam pristajao na takve stvari. Narod je razumeo, ljudi čak i da ne znaju brojeve nosem su osetili šta je planirano - kazao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.