Izvor: Blic, 16.Feb.2018, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPTUŽNICE ZA PREVARU Miler tereti 13 Rusa za internet prevare

Američki specijalni savetnik Robert Miler je označio i pokrenuo postupak protiv 13 ruskih državljana pod optužbama da su povezani sa pokušajem uticanja na američke izbore, javlja "En-Bi-Si".

Prema objašnjenju, oni su osumnjičeni da su širili određen vid propagande radi prevare građana SAD, da su se predstavljali kao Amerikanci na internetu, pa i da su na određen način, koji nije pojašnjen, umešani u prevare povezane za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izborima.

Opisani su kao "botovi" i veruje se da su putem interneta kreirali drugačije vizije o sebi, plasirajući neistine.

Na osnovu informacija koje ima "En-Bi-Si", te osobe su Rusi sa prebivalištem u Rusiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TERETE IH ZA ZAVERU: SAD podigle optužnice protiv 13 Rusa zbog mešanja u predsedničke izbore, a evo šta kaže Moskva

Izvor: Kurir, 16.Feb.2018

Američko federalno tužilaštvo je podiglo optužnice protiv 13 Rusa i tri ruska entiteta zbog mešanja u predsedničke izbore u SAD 2016.

Nastavak na Kurir...

ZBOG MEŠANJA U IZBORE: Amerika podigla OPTUŽNICE protiv 13 RUSA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2018

Na osnovu informacija, te osobe imaju prebivalište u Rusiji..Velika savezna porota SAD podigla je optužnice protiv 13 ruskih državljana i tri ruska entiteta za mešanje u američke izbore i političke procese.Američki predsednički izbori održani su u novembru 2016. godine...Pročitajte i:..U optužnici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.