OPOZICIJA NE ŽELI DA PRIHVATI IZBORNU VOLJU GRAĐANA: Srbija protiv nasilja sprema novo maltretiranje građana! Planiraju upad u RIK i GIK?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2023, 10:47

OPOZICIJA NE ŽELI DA PRIHVATI IZBORNU VOLJU GRAĐANA: "Srbija protiv nasilja" sprema novo maltretiranje građana! Planiraju upad u RIK i GIK?

Ne žele da prihvate izbornu volju građana!

Opozicija ne želi da se pomiri sa porazom na izborima i izbornom voljom građana. Sinoć su najavili novo maltretiranje građana na ulicama Beograda, samo zato što ne žele da viteški prihvate poraz.

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" saopštili su sinoć u obraćanju medijima da oni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne prihvataju rezultate izbora u Beogradu koje je objavila Srpska napredna stranka i poručuju da će danas ići ispred Republičke izborne komisije i Gradske izborne komisije.

Jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić rekao je sinoć da se glasovi još broje i dodao da će oni ostati do kasno u noć da sačekaju rezultate.

- Ali ono što mi imamo sa 29,17 odsto ukupnog broja biračkih mesta, rezultati su takvi da je koalicija oko Srpske napredne stranke na 43,2 odsto, koalicija Srbija protiv nasilja 28,2 odsto, SPS 6,7 odsto, koalicija NADA 5,5 odsto i lista Mi glasi iz naroda 4,8 odsto - rekao je Aleksić.

U Beogradu je jako mali broj glasova prebrojan, rekao je Aleksić.

- Ono što je sa sigurnošću tačno je da u ovom trenutku nema govora o tome da je Srpska napredna stranka pobedila u Beogradu. U ovom trenutku lista Srbija protiv nasilja i lista Srpske napredne stranke su negde izjednačene u ukupnom zbiru - rekao je Aleksić. On je naveo da najveća biračka mesta još uvek nisu izbrojana.

Ove reči Aleksića se svakako ne poklapaju sa preliminarnim rezultatima na osnovu 41,3 odsto obrađenog uzorka koje je sinoć objavio IPSOS.

Podsećamo, prema prvim preliminarnim rezultatima gradskih izbora u Beogradu, koje je objavio Ipsos, na osnovu 41,3 odsto obrađenog uzorka, parlamentarna lista "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane", odnela je najveći broj glasova.

1. "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" 38,3%

2. "Ivica Dačić - premijer Srbije" 4,8%

3. "Srbija protiv nasilja" 34,5%

4. Koalicija NADA 6%

5. Mi, glas iz naroda - Aleksandar Jerković 5,3%

Ovih pet lista su prešle cenzus i naći će se u novom sazivu gradske skupštine.

Ispod cenzusa:

6. Nacionalno okupljanje - Dveri, Zavetnici: 2,6 odsto

7. Narodna stranka: 2,3 odsto

8. Dobro jutro Beograde - DJB, SDS Ana Pejić: 1,6 odsto

9. Grupa građana "Ćale, ovo je za tebe": 0,5 odsto

10. Ruska stranka - Slobodan Nikolić: 0,4 odsto

11. Čedomir Jovanović - Mora drugačije: 0,4 odsto

12. Da se vojska na Kosovo vrati: 0,3 odsto

13. Srbija na Zapadu, Da se struka pita: 0,3 odsto

14 . SPP - Usame Zukorlić: 0,1 odsto

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.