OGLASIO SE KURTI NAKON DEBAKLA NA IZBORIMA: Lažni premijer zatečen, ne zna šta ga je snašlo

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2021, 15:21

OGLASIO SE KURTI NAKON DEBAKLA NA IZBORIMA: Lažni premijer zatečen, ne zna šta ga je snašlo

Iznenadili ga rezultati

Premijer Kosova i lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je danas da je očekivao drugačiji rezultat lokalnih izbora održanih u nedelju, ali i da će u narednim danima analizirati šta se tačno dogodilo, prenosi Koha.

- Kao lider Samoopredeljenja zadovoljan sam što vidim toliko kandidata u drugom krugu, kao i veliki broj odbornika širom Kosova. Spreman sam za saradnju sa svakom opštinom. Ovo je velika pobeda demokratije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Od večeras počeću da se sastajem sa kandidatima Pokreta koji su ušli u drugi krug - rekao je Kurti.

Dodao je da su izbori bili slobodni, demokratski i pošteni, bez ikakvih incidenata.

- Sve žalbe će rešavati nadležna tela. Kao premijer, veoma sam ponosan što smo imali evropske prijatelje koji su posmatrali našu demokratiju, koja može poslužiti kao primer za zemlje u regionu i šire - rekao je Kurti.

Podsećanja radi, Samoopredeljenje nije osvojilo nijednu opštinu samostalno, odnosno ide u drugi krug u 12 opština.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.