OEBS: Izbori u Srbiji fer

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Izbori u Srbiji fer

Izbori u Srbiji bili su otvoreni i konkurentni, rekao portparol OEBS-a Frane Maroević.

Portparol OEBS-a Frane Maroević rekao je danas Tanjugu da je Organizacija za demokratski razvoj i ljudska prava (ODIHR) konstatovala da su izbori bili otvoreni i izuzetno konkurentni, i podsetio na već saopštenu ocenu OEBS da su svi učesnici izbornog procesa izrazli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uverenost u regulanost izbornog procesa i prihvatili rezultate.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u ponedeljak, specijalni koordinator kratkoročne posmatračke parlamentarne misije OEBS-a Mateo Mekači ocenio je da su izbori izvedeni u mirnoj atmosferi i da su svi učesnici izbornog procesa izrazli uverenost u regulanost izbornog procesa i prihvatili rezultate.

"Čestitam srpskom naprodu na tom uspehu", rekao je tada Mekači koji je istakao da su građani i političke elite pokazali da odlučno napreduju ka izgradnji punopravne demokratije.

Posmatrači OEBS, kao je potvrdio Maroević, prema izveštaju ODIHR, primetili su da su birači imali mogućnost širokog izbora između različitih političkih opcija, a takmičari su mogli slobodno da vode kampanje.

"Izboru u Srbiji bili su u skladu sa većinom standarda za demokratske izbore Saveta Evrope", konstatovao je u ponedeljak Žan Šarl Gardeto, šef delegacije Parlamentarne skupštine SE.

Maroević je Tanjugu objasnio da će ODIHR prema proceduri OEBS svoj sledeći, detaljniji izveštaj objaviti posle mesec dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODIHR: Izbori bili fer

Izvor: Akter, 10.Maj.2012

Portparol OEBS Frane Maroević rekao je danas Tanjugu da je Organizacija za demokratski razvoj i ljudska prava (ODIHR) konstatovala da su izbori bili otvoreni i izuzetno konkurentni, i podsetio na već saopštenu ocenu OEBS da su svi učesnici izbornog procesa izrazli uverenost u regulanost izbornog...

Nastavak na Akter...

OSCE za sada bez promjene stava o izborima u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2012

Predstavnik misije Organizacije za sigurnost i suradnju u Evropi rekao je danas, povodom navoda o kradji na izborimau Srbiji , da ta organizacija prati razvoj situacije, ali da za sada nema ništa dodati  pored već  iznijete ocijene da su izbori bili otvoreni i konkurentni. "Već  smo izdali naše...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.