ODLUČENO NAKON VIŠESATNE DISKUSIJE: Osobe koje su u karantinu moći će da glasaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 19:38

ODLUČENO NAKON VIŠESATNE DISKUSIJE: Osobe koje su u karantinu moći će da glasaju

Glasači koji su u karantinu, van svog mesta prebivališta, moći će da glasaju pa izborima zakazanim za 30. avgust, saopšteno je iz Državne izborne komisije.

Komisija je danas održala sednicu na kojoj je, kako je saopšteno, bila "posebna pažnja posvećena tehničkim preporukama za održavanje izbora u cilju epidemiološke zaštite birača".

- Tokom višesatne diskusije članova Državne izborne komisije, ovo pitanje se sagledalo u svim pravnim detaljima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i praktičnim implikacijama. Imajući u vidu reagovanja političkih subjekata kao i nevladinog sektora u vezi sa ovim pitanjem, a ceneći pre svega usklađenost tehničkih preporuka sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika, zaključeno je da u preporukama ne postoji ni jedna odredba koja bi ograničila pravo glasa građanima Crne Gore - saopšteno je iz DIK.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.