O predsedničkim izborima u subotu?

Izvor: B92, 08.Mar.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O predsedničkim izborima u subotu?

Beograd -- Pet dana do raspisivanja izbora još se ne zna koje listiće će birači zaokruživati - da li, sem lokalnih i parlamentarnih, i predsedničke. GO DS zaseda u subotu.

Hoće li se birati samo novi parlament i pokrajinska i lokalna skupština ili će se glasati i za novog predsednika Srbije znaće se najverovatnije tokom vikenda, kada zaseda glavni odbor DS-a. Odgovor na to pitanje za sada nema ni predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, koja inače po Ustavu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raspisuje predsedničke izbore.

"Ja mislim da 51,5 posto i biračkog tela ima pravo da se bavi temom koja je naša, a to je 8. mart. Ali ako me pitate da li znam nešto više nego juče, ne, ne znam. Predsednik još nije definitivno odlučio”, kazala je Slavica Đukić Dejanović.

Druga pitanja su ipak prevagnula, s obzirom na to da se u subotu sastaje Predsedništvo DS-a, ali zaseda i glavni odbor stranke. Tada bi mogla biti doneta konačna odluka o predsedničkim izborima, odnosno tada bi Boris Tadić mogao da najavi podnošenje ostavke kako bi sledećeg utorka bili raspisani izbori na svim nivoima.

"Predsednički izbori nisu bili tema razmišljanja. Oni će biti ove godine svakako, tako da je to ono što je svima poznato, a sve druge spekulacije nisu bile na dnevnom redu naše stranke”, kazala je potpredsednica DS-a Jelena Trivan.

Na 8. mart ni opozicija nije sedela skrštenih ruku. Kandidat naprednjaka za gradonačelničko mesto poklanjao je cveće beogradskim privrednicama.

"Ja samo molim žene da budu hrabre i da budu još hrabrije i da polako preuzimaju primat. Mi jesmo krivi za to, nekako smo sebično čuvali svoja mesta. Uveren sam da ćemo u budućnost sve više prostora i mesta ustupati ženama”, kazao je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.