Novosti”: Vanredni izbori 16. marta

Izvor: BKTV News, 09.Jan.2014, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti”: Vanredni izbori 16. marta

Vrh naprednjaka odredio datum, u slučaju da prođe odluka o izlasku na birališta u republici. Predsedništvo SNS preseca do 20. januara. Izvesno spajanje sa glasanjem u Beogradu.

Ako vrh Srpske napredne stranke u narednim danima prelomi da se ide na vanredne parlamentarne izbore, oni će sigurno biti održani 16. marta, zajedno sa beogradskim, saznaju Novosti.
Kako prenose izvori, sednica predsedništva SNS na kojoj će se konačno odlučivati o izlasku na birališta biće >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << održana najkasnije do 20. januara, ali je rukovodstvo stranke već odredilo datum u slučaju da većina bude za vanredne izbore.
Spajanjem glasanja za republički i prestonički parlament, naprednjaci bi znatno uvećali šanse da na talasu ogromne popularnosti stranke i svog lidera Aleksandra Vučića poraze DS u Beogradu i osvoje još jednu “tvrđavu” demokrata.
I izborni rokovi idu naruku SNS da sprovede ovu svoju strategiju. Jer, predsednik parlamenta Nebojša Stefanović najkasnije do 17. januara mora da raspiše izbore u glavnom gradu, pošto tada ističe dvomesečni mandat privremenoj upravi.
Naprednjaci bi imali rok da do 20. januara donesu konačnu odluku i o glasanju na republičkom nivou. Imali bi dovoljno “lufta” da pripreme spajanje izbora sa beogradskim, jer zakon kaže da se oni moraju održati u roku od 45 do 60 dana. A, u ovaj vremenski opseg uklapa se datum 16. mart.
Za razliku od beogradskih, parlamentarne izbore raspisuje predsednik Tomislav Nikolić, koji je nedavno u intervjuu Novostima poručio da je “sklon da veruje da će u 2014. biti izbora”, ali se nije libio ni da kritikuje vladu. I ta okolnost ide naruku naprednjacima, ukoliko bi rešili da Srbija ponovo izađe na birališta.
Izvor: Vecernje Novosti
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

SNS odredio datum: Vanredni izbori 16. marta?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2014

Ako vrh Srpske napredne stranke u narednim danima prelomi da se ide na vanredne parlamentarne izbore, oni će sigurno biti održani 16. marta, zajedno sa beogradskim, saznaju "Novosti". Kako prenose izvori lista, sednica predsedništva, na kojoj će se konačno odlučivati o izlasku na birališta,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.