Novi izbori u FSS na pomolu

Izvor: B92, 06.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi izbori u FSS na pomolu



Sednica Odbora za hitna pitanja održana je u četvrtak u Beogradu posle konsultacija. U radu odbora učestvovala su četvorica potpredsednika i predsednik Zajednice superligaša. Najviše pažnje posvećeno je trenutku u kome se nalazi srpski fudbal, a posle informacije da je za Zvezdanom Terzićem raspisana poternica.

"Mi imamo jedno mišljenje o onom što se dešava. Rad Zvezdana Terzića u FSS bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je korektan. Ono što čitamo i saznajemo iz medija odnosi se na njegov rad u OFK Beogradu. Kao kolektivni organ dajemo punu podršku organima da se situacija u našem fudbalu očisti. Fudbal ne može da čeka, odlučili smo da radom pokažemo da imamo kvalitet i kapacitet da vodimo fudbal. Odlučili smo da umesto u Kosovskoj Mitrovici, sednicu Izvršnog odbora održimo 13. marta u Beogradu. Veče pre ćemo održati Odbor za hitna pitanja. Ne bih da prejudiciram, ali ćemo najverovatnije održati vanrednu skupštinu FSS. Naša delegacija će 10. marta otići na Kosovo kako bismo dali podršku narodu. U ovom trenutku imamo previše vanrednog posla, pa će se zato sednica održati u Beogradu", istakao je Tomislav Karadžić, v.d. predsednika FSS.

Pred fudbalskim organima je veliki posao u danima koji slede. V.d. predsednika FSS kaže da je u svakodnevnim telefonskim kontaktima sa Zvezdanom Terzićem.

"Imam informaciju da je predsednik u Londonu. Kada me zove, piše privatan broj, ne znam zašto bih dalje proveravao. Ne znam kada će se vratiti, nisam ničiji advokat, pa ni Zvezdana Terzića. Ne znam koja je njegova odgovornost. Organi rade svoj posao. Mi ne možemo ništa da uradimo. Kada bi se Terzić vratio u zemlju, bio bi predsednik, jer bi to značilo da nema problema sa organima", rekao je Karadžić.

Pred srpskim fudbalom su dve alternative – v.d. stanje do redovnih izbora ili vanredni izbori na svim nivoima.

"12. marta ćemo odlučiti da li će se formirati telo koje će voditi fudbal. Verujem da ćemo do Izvršnog odbora i do Skupštine obaviti posao kako treba. Dugo smo u fudbalu, niko se ne bori za fotelju u ovom kriznom trenutku", zaključio je Karadžić.

Dragan Đorđević, potpredsednik FSS, kaže da svi organi funkcionišu.

"Za nove izbore potrebno je nekoliko meseci i krenuli bi od opštinskih izbora. Nećemo da radimo ništa protiv propisa. UEFA i FIFA nas pažljivo prate, ne želimo da nam se desi nešto kao Makedoniji, Azerbejdžanu ili Kazahstanu", rekao je Đorđević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.