Novi Pazar: Da izbori proteknu mirno i regularno

Izvor: Press, 11.Okt.2014, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar: Da izbori proteknu mirno i regularno

Predstavnici lista ''Za jedinstvo Bošnjaka'' i ''Liste za Bošnjake, Sandžak i muftiju'' očekuju da se izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina održe u regularnoj i mirnoj atmosferi.
Portparol ''Liste za Bošnjake Sandžak i muftiju'' Edin Ðerlek izjavio je danas da u toj listi očekuju pre svega da se otkloni nepravda koja je na prethodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izborima učinjena pobedničkoj listi Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ).

"Smatramo da je ovo prilika za državu da ispravi tu grešku, jer su upravo državni organi u prethodnoj vlasti učinili nepravdu opstruirajući konstituisanje legitimnog Bošnjačkog nacionalnog veća na čelu sa BKZ.

Ðerlek očekuje da izbori budu sprovedeni u mirnoj atmosferi i na regularan način, jer će se samo tako pokazati volja građana bošnjačke nacionalnosti.

"Naravno da je BNV telo koje u većoj meri obezbeđuje veća prava Bošnjacima, jedan stepen samouprave i mogućnost afirmacije na poljima obrazovanja, informisanja, nauke i kulture" rekao je Ðerlek.

Nosilac liste ''Za jedinstvo Bošnjaka'' Sulejman Ugljanin kazao je da očekuje da će izbori proteći u svečanoj i fer atmosferi.

"Naš je cilj da izborni proces bude svečanost, a da glasanje bude svečani čin. Očekujem da će ljudi moći da u pozitivnoj atmosferi i da će nakon završenih izbora u najkraćem roku biti konstituisano BNV koje će biti značajan faktor u našoj zemlji na evropskom putu'''', rekao je Ugljanin.

On je dodao da Bošnjaci imaju mnogo nerešenih pitanja.

Sead Biberović izvršni direktor nevladine organizacije URBAN-IN smatra da se kampanja ''još nije razigrala'' i da nema događaja kojeg su organizovale zajednički dve liste.

On je ocenio da predizborna kampanja ima šanse da ne bude ''bratoubilačka, negativna i pljuvačka''.

Biberović je pozvao predstavnike obe ove liste da se ponašaju korektno da promovišu svoje liste i da ne napadaju po svaku cenu suparničku listu, jer je, Bošnjacima i Bošnjakinjama u ovom trenutku preko potrebno jedinstvo".

Potreban je konsenzus oko najznačajnijih stvari, rekao je Biberović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.