Izvor: JUGpress.com, 11.Mar.2024, 18:20

Novi DSS i Niš, moj grad: Postoji opravdana sumnja da vlast planira izborne neregularnosti u Nišu prema receptu iz Beograda

NIŠ

Vanredni parlamentarni i beogradski izbori nisu bili slobodni i pošteni – smatraju iz Nove Demokratske stranke Srbije I koalicije Niš, moj grad.

Na rezultate izbora su u prevelikoj meri uticale prednosti koje je vladajuća stranka stekla na protivzakonit način, uz direktno saučesništvo više državnih institucija i organa vlasti.

Na sastanku Novog DSS I koalicije Niš, moj grad sa drugim opozicionim organizacijama, koji se dogodio u nedelju 10. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << marta rečeno je da opozicija u Nišu može da pobedi ali da su za to potrebni bolji izborni uslovi, uključujući otvaranje Javnog servisa i medija koja se finansiraju iz budžeta Grada Niša, kvalitetniji pristup biračkom spisku, kao i kvalitetnija kontrola na biračkim mestima.

Organizatori sastanka poručili su da očekuju da će vlast nastaviti “prljavu” kampanju, što podrazumeva ucenjivanja, zastrašivanja, podmićivanja birača, zbog čega je neophodno da opozicija obezbedi pouzdane kontrolore na biralištima.

Zadatak niške opozicije je da bude tesno povezana, sinhronizovana, formiranjem još šireg fronta protiv vlasti, odnosno novim ukrupnjavanjem u jednu ili dve kolone- uključivanjem ne samo partija, već i drugih organizacija, udruženja građana, sindikata, što podrazumeva da ni jedna opoziciona lista ne ostane ispod cenzusa.

Na sastanku se razgovaralo o problemima u ostvarivanju biračkog prava kao što su “kupovina glasova”, manipulacija glasačkim listićima, obezbeđivanju pristupa biračkim mestima, te je donešen zaključak da se zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova RS Informacija od javnog značaja, tačan broj prijavljenih lica sa prebivalištem u Nišu na dan 31.12.2022. i novoprijavljenih na dan 17.12.2023. i 08.03.2024. sem novorođenčadi, uz podatak prethodnog prebivališta svih novoprijavljenih lica.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.