Niš, moj grad: Pregovaramo sa Novim DSS-om i NADOM, Bane Jovanović više nije naš član

Izvor: JužneVesti.com, 21.Feb.2024, 12:14

"Niš, moj grad": Pregovaramo sa Novim DSS-om i NADOM, Bane Jovanović više nije naš član

Nakon što je Branislav Jovanović saopštio da će na lokalnim izborima nastupiti sa strankom Novo lice Srbije, iz koalicije “Niš, moj grad” tvrde da on više nije njihov član i da su oni zapravo u pregovorima sa Novim DSS-om i NADOM. Jovanović kaže da je bio protiv tih pregovora, ali da je i dalje deo odborničke grupe “Niš, moj grad”.

Branislav Jovanović i predsednik Novog lica Srbije Miloš Parandilović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << saopštili su juče da će na lokalnim izborima u Nišu nastupiti zajedno i pozvali su druge opozicione stranke da im se pridruže.

Najpre je reagovao Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije, koji je poručio da neće sarađivati ni sa jednom grupacijom u kojoj je Jovanović.

Sada se ograđuju i iz koalicije “Niš, moj grad” - tvrde da Jovanović više nije njihov član i da je on napustio sednicu Gradskog odbora u januaru, na kojoj su odlučivali o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima sa Novom Demokratskom strankom Srbije i koalicijom NADA. Predlog je tada usvojen, a o saradnji sa Novim licem Srbije, kažu, nije bilo ni reči.

Smatramo da je širi politički front potreban za smenu katastrofalne aktuelne vlasti. Predlog je usvojen sa 41 glasom za i jednim glasom protiv. Branislav Jovanović, jedan od tri kopredsednika Gradskog odbora “Niš, moj grad”, pre glasanja je napustio sednicu - navode iz te niške koalicije.

Napominju da imaju pet opštinskih odbora, kao i suosnivače - udruženja i pokrete sa kojima sarađuju, kao i da su svi osim Jovanovića i još jednog člana bili jedinstveni u odluci da se udruže sa Novim DSS-om i NADOM.

Zakonski zastupnik grupe građana “Niš, moj grad”, osnovane 2020. godine pred lokalne izbore je Dragoslav Ćirković, kao i šef odborničke grupe “Niš, moj grad” u Skupštini Niša. Gradski odbor ima dva kopredsednika - Miodraga Stankovića i Dragoslava Ćirkovića - ističu dalje.

Dok Jovanoviću kao bivšem kopredsedniku Gradskog odbora “Niš, moj grad” poručuju da mu žele mnogo uspeha u organizaciji Novo lice Srbije, on kaže da je deo odborničke grupe “Niš, moj grad”, ali da su oni prvi započeli pregovore sa Novim DSS-om.

Bio sam protiv toga. Smatrao sam da treba da ostanemo na okupu jer smo tako obećavali građanima. Mi smo jedina prava niška koalicija, već 8 godina. Tačno je da nisam predsednik udruženja, već deo odborničke grupe - kaže Jovanović.

Što se tiče saradnje sa Novim DSS-om i NADOM, tvrdi i su već dogovorena i mesta na listi, ali da “Niš, moj grad” time krši koalicioni sporazum i da on ne želi da se izgubi identitet te lokalne koalicije. Za sada, dodaje, oni ostaju odbornička grupa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.