Nikolić: Izbori - najbolji put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Izbori - najbolji put

BEOGRAD - Aktuelna vlast u Srbiji ne valja i to se mora menjati na izborima, poručio je danas predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić na konvenciji SNS, dok je njegov zamenik Aleksandar Vučić ministra policije Ivicu Dačića, zbog smrti Đorđa Zarića i Ranka Panića, pozvao na ostavku.

"Ova vlast ne valja, ne valja Demokratska stranka i njeni sateliti, ne valja ni Boris Tadić i njegovi poslušnici", rekao je Nikolić pred više hiljada pristalica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SNS u beogradskom Sava centru.

Takva situacija, smatra lider SNS, mora se menjati na najbolji mogući način - izborima.

Kosovo samo u sastavu Srbije

"Počeli su da šire priču da si izbori skupi. Nama je skup i uzaludan svaki dan u kome o bezbednosti naše dece brine Ivica Dačić, i svaki nam je dan skup u kome o novcu brinu Božidar Đelić, Mlađan Dinkić i ostala banda", naglasio je Nikolić.

On je ponovio spremnost SNS da razgovara sa "svima u svetu", ali uz preduslov da je Kosovo u Srbiji i da "oko toga nema nikakvih pregovora".

"Uslov bez koga ne razgovaramo jeste da je Kosovo u sastavu Srbije. Posle toga, Srbija će biti najbolji član i UN i EU, a i neke unije koju bi Rusija uskoro trebalo da osnuje. Nismo mi zatvoreni ni za koga", poručio je lider SNS.

Manjak vila na Dedinju

Živimo u zemlji punoj nesigurnosti, u zemlji u kojoj cvetaju korupcija i kriminal, dodao je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

"Građani Srbije su sve siromašniji i žive sve teže, a oni koji su na vlasti žive sve bogatije i bahatije. Njihovi automobili su sve skuplji, ne mogu ni da se pronađu vile na Dedinju za sve one iz vrha državne vlasti koji bi da u njima žive", rekao je Vučić.

Daj ostavku, Dačiću

On je ministra policije Ivicu Dačića pozvao da podnese ostavku zbog smrti Ranka Panića, tokom protestnog mitinga SRS, kao i zbog nedavne smrti Đorđa Zarića.

"Da li je moguće da je fotelja jednog Ivice Dačića važnija od života dva Srbina? Da li su životi dvojice ljudi manje važni od fotelje ministra unutrašnjih poslova", upitao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.