Netanijahu naredio ministrima da ćute o izborima u SAD

Izvor: B92, 07.Nov.2016, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Netanijahu naredio ministrima da ćute o izborima u SAD"

Jerusalim -- Izraelski premijer Benjamin Netanijahu naredio je svojim ministrima da ćute o predsedničkim izborima u SAD, izjavio je jedan izraelski zvaničnik.

Kako je naveo taj anonimni zvaničnik, Netanijahu je rekao ministrima da se uzdrže od davanja bilo kakvih analiza ili intervjua o izboru između Hilari Klinton i Donalda Trampa.

Netanijahu je rekao da će podrška SAD Izraelu ostati snažna bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ko bude izabran i da očekuje da novi američki predsednik zagovara direktne pregovore sa Palestincima, umesto spoljnog mešanja u sukob.

Za takve pregovore se zalaže i Izrael, dok Palestinci prihvataju francusku inicijativu da se do kraja ove godine održi međunarodna mirovna konferencija u Parizu.

Netanijahu je 2012. godine optužen da je stao na stranku kandidata Republikanske stranke Mita Romnija.

On je ovog puta pazio da ne bude ni na čijoj strani, prenosi agencija AP.

"Bilo kakvi da su rezultati, odnosi između SAD i Izraela će nastaviti da budu jaki i zasnovani na zajedničkim vrednostima slobode, demokratije i napretka. Američki narod vidi Izrael kao jedinstvenog i vernog saveznika", rekao je Netanijahu na sastanku svoje partije Likud, javili su izraelski mediji.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.