Nestorović: Ne sme da se dozvoli nikakva međunarodna istraga; Nema dokaza za izbornu krađu

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 12:35

Nestorović: "Ne sme da se dozvoli nikakva međunarodna istraga"; "Nema dokaza za izbornu krađu"

Branimir Nestorović je gostujući na TV Prva rekao da nema dokaza da je došlo do izborne krađe.

On je govorio i o ponašanju opozicije nakon izgubljenih izbora.

"Mislili su da mogu ovaj put da uzmu Beograd i onda su bili razočarani i pošto to nisu uspeli rešili su da prave haos. Rezultat izbora je da su oni izgubili. To je loše za državu", započeo je Nestorović.

On je zatim govorio o rezoluciji o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izborima koju je usvojio Evropski parlament, a koja je neobavezujuća za Srbiju.

"Svi znaju da na izborima za Evropski parlament izađe 30 odsto ljudi. Ti ljudi ne predstavljaju nikoga. To su te zemlje koje nama prebacuju da su naši izbori neregularni", dodao je on objašnjavajući kako policija "tih" evropskih zemalja tretira ljude, a kako, sa druge strane naša policija postupa sa demonstrantima.

"Ja mislim da ne sme da se dozvoli nikakva međunarodna istraga. Na sednici SB nije se bog zna šta desilo, ali ovo je prvi put da je taj problem (KiM) vraćen u SB. Prema toga čini mi se da počinje neki otklon i mislim da je to dobro. Postoji tendencija, pošto su nas ponižavali i doveli do ovog stadijuma. Oni otvoreno pozivaju na promenu vlasti. Sledeća stavke će biti ostavka predsednika, a onda da oni polulegalno dođu na vlast. To ne sme da se dozvoli. Sada će da krenu institucionalni pritisci, jer je ova rezolucija neobavezujuća. Oni sve rade protiv rezolucije 1244", objasnio je on.

Nestorović je takođe govorio o situaciji na KiM i šta sve trpe Srbi u tamošnjim opštinama.

"Ja imam puno pacijenata koji dolaze kod mene iz KiM i situacija je dole jeziva", objasnio je on.

Podsećanja radi, srpski narod sa Kosova i Metohije, održaće u ponedeljak u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup, zbog svog položaja, ali i odluke Aljbina Kurtija da na KiM ukine dinar kao valutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.