Nemet: Izbori u Srbiji odložili posetu pape Franje

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemet: Izbori u Srbiji odložili posetu pape Franje

Predsednik Međunarodne biskupske konferencije sveti Ćiril i Metodije, biskup Ladislav Nemet izjavio je u Subotici da je papa Franja trebalo da poseti Srbiju 22. i 23. maja, ali je njegov dolazak odložen zbog raspisivanja izbora za 24. april, javila je Hina.
Nemet je rekao da su pripreme za dolazak pape već počele, od Vatikana su dobijena upustva, bio je spreman program i sve je bilo islanirano.
"Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << došlo je do promene situacije kada je premijer Srbije objavio raspisivanje opštih izbora, koji menjaju situaciju i atmosferu u državi", rekao je Nemet.
Objasnio je da je poseta odložena jer nije želelo da se o istorijskom dolasku pape u Srbiju govori u predizborno vreme.
Bilo je, kaže, planirano da papa boravak u Srbiji započne u Beogradu gde bi posetio jedan izbeglički centar, a potom bi se sreo sa srpskim zvaničnicima, kao i poglavarima SPC-a.
Narednog dana je trebalo da poseti Suboticu, kako je objasnio, sedište katolika.
Tu je bila planirana misa na gradskom stadionu.
Biskup Nemet je dodao da je na odlaganje papine posete Srbiji uticala i želja da se čuje stav SPC-a čiji će poglavari zasedati u maju.
"Dolazak je znači odložen, ali mi gajimo nadu kako će do poseta pape Franje Srbiji doći vrlo brzo. Ne mogu reći kada, no slikovito rečeno, šanse za to su 75 odsto", kazao je Nemet.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Datum posete pape nije bio dogovoren

Izvor: Večernje novosti, 17.Mar.2016

NIKADA nije dogovoren nijedan datum papine posete Srbiji, pa ni za 22. maj - rečeno je "Novostima" u kabinetu predsednika Tomislava Nikolića, povodom izjave subotičkog biskupa Ladislava Nemeta da je papa Franja trebalo da poseti Srbiju 22. i 23. maja. Prema rečima Nemeta, dolazak poglavara Katoličke...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.