Nema dijaloga, za sada

Izvor: RTS, 04.Okt.2010, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema dijaloga, za sada

Kosovske vlasti ne žele da dijalog sa Beogradom počne pre održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, koji će biti održani naredne godine. Još nema reakcije iz Brisela. Izbori najverovatnije u februaru.

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići objavio je da vanredni parlamentarni izbori neće biti održani do kraja godine, ali i da dijalog sa Beogradom neće početi, pre nego što bude konstituisana nova vlast.

"Ove godine neće biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbora... Dijalog sa Srbijom neće početi, pre nego što budu formirane snaže institucije", rekao je Krasnići.

Zvaničnici u Briselu, uključujući šeficu EU za bezbednost i spoljnu politiku Ketrin Ešton najavljivali su skori početak dijaloga, već tokom oktobra, želeći da "očuvaju momentum" stvoren posle usvajanja Rezolucije o Kosovu, u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Politička kriza na Kosovu izazvana je ostavkom predsednika Fatmira Sejdijua, ali i priličnim unutrašnjim problemima u kojima se nalazi njegov Demokratski savez Kosova i opoziciona Alijansa za budućnost Kosova, zbog čega Tačijevi rivali pokušavaju da što duže odgode novo glasanje.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krasnići: Razgovori tek posle aprila 2011.

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2010

Vršilac dužnosti predsednika samoproklamovane republike Kosovo i Metohija Jakup Krasnići izjavio je da će Priština biti spremna za pregovore sa Beogradom tek kada konsoliduje institucije posle slobodnih izbora. On je potvrdio da izbora neće biti do kraja ove godine...Krasnići je dodao da će datum...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.