Nek su nam srećni novi izbori

Izvor: B92, 29.Jan.2014, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nek su nam srećni novi izbori

Beograd -- U 12 časova predsednk Srbije Tomislav Nikolić potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora za 16. mart.

"Upravo sam potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine Republike Srbije i odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora za 16. mart, čime sam ispunio svoje ustavne obaveze i ustavna prava, na osnovu obrazloženog predloga Vlade", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Nikolić u obraćanju građanima Srbije.

Nikolić je rekao da je od prethodnih izbora prošlo dve godine i da je Srbija za to vreme doživela ogromne promene nabolje. Zasluge za to, kako je rekao predsednik, imaju svi na državnim funkcijama, a pre svih Vlada.

"Stigli smo i na cilj, otpočinjanje pregovora sa EU, što je za mnoge bio nezamisliv cilj, uspostavljen je dijalog s Prištinom, otvorili smo vrata i naša državna politika prihvaćena je u mnogim državama u svetu, a obnovili smo prijateljstva na istoku, zapad, severu i na jugu", rekao je Nikolić i dodao da nas čeka još mnogo posla, bolnih reformi i ispunjavanja uslova koje pred svaku novu članicu stavlja EU.

"Mi to dočekujemo u mnogo boljoj atmosferi nego pre dve godine, jer nismo toliko posvađani", istakao je predsednik. On je takođe rekao, obraćajući se građanima, da očekuje konačno jednu fer i demokratsku kampanju, punu entuzijazma, u koju će svako ući sa svojim programom, a ne s kampanjom u kojoj drugom misli loše, kampanju u kojoj će se glasati onako kako se želi.

"Mesec i po dana iskroistićemo da vidimo šta ko nudi, kolika je čija popularnost, ne za svađu, već za novo okupljanje. Vlada je želela da proveri svoj legitimitet, kao i opozicija, sigurno ćemo dobiti vladu sa više energije, volje, entuzijazma, rasteraćenu problemima koje je ova vlada rešila", rekao je Nikolić i poželeo građanima da izaberu onoga ko će najbolje da ih vodi, brine o njima i njihovoj deci, da reprezentuje politiku vlade širom sveta.

On je dodao da će svi državni organi nastaviti da rade svoj posao u skladu sa ustavom i zakonima, bez favorizacije izborne kampanje bilo kog učesnika, te da će stabilnost i bezbednost države biti obezbeđeni.

Podsetivši da su izbori uvek prilika da se stigne do boljeg, lepšeg, najprihvatljivijeg, Nikolić je građanima u Srbiji poželeo svima srećne izbore.

Podsetimo, premijer i potpredsednik Vlade, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, predali su juče Nikoliću obrazložen predlog Vlade za raspuštanje Skupštine Srbije i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Za 16. mart raspisani su i lokalni izbori u Beogradu. Inače, biće ovo deseti parlamentarni izbori od uvođenja višestranačja, a 7. vanredni.

Kabinet Ivice Dačića izabran je 27. jula 2012. godine, a rekonstruisan 2. septembra 2013.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić raspisao vanredne izbore u Srbiji za 16.mart

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jan.2014

 U 12 sati predsjednk Srbije Tomislav Nikolić potpisao je ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora za 16 mart. „Upravo sam potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine Republike Srbije i odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora za 16....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nikolić: Potpisao sam ukaz o raspuštanju Narodne skupštine Republike Srbije

Izvor: Beta Video, 29.Jan.2014

BEOGRAD - Potpisao sam ukaz o raspuštanju Narodne skupštine Republike Srbije i odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Republici Srbiji za 16. Mart, čime sam ispunio svoje ustavne obaveze da na obrazloženi predlog Vlade raspustim Skupstinu republike Srbije, rekao je predsednik Srbije...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.