Ne vidim mogućnost odlaganja izbora

Izvor: B92, 19.Jun.2020, 16:42

"Ne vidim mogućnost odlaganja izbora"

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da ne vidi mogućnost odlaganja parlamentarnih izbora, zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Milanović je rekao da podržava ublažavanje i ukidanje onih, kako je rekao, rigoroznih zaštitnih mera.

“Bojim se da povratka nema i ne možemo se vraćati na raniju vrstu zatvaranja, to je bila reakcija straha, reakcija na novo, preteće, sad znamo koliko je to opasno i vodićemo se time da se moraju zaštititi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stariji i bolesni, a to smo znali i ranije”, kazao je Milanović, prenela je zagrebačka N1 tv.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj zakazani su za 5. juli. Izbori je trebalo da budu održani krajem godine, ali je upravo iz straha da bi moglo doći do novog talasa zaraze, odlučeno da se na birališta izadje nekoliko meseci ranije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.