Navijači sad shvatili, Jokane, vrati se...

Izvor: Sportske.net, 10.Feb.2019, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači sad shvatili, Jokane, vrati se...

Teški dani za klub sa "Krejven Kotidža".

Uspeo je Fulam uprkos svim očekivanjima minule sezone da izbori plasman u Premijer ligu.

Bila je to bajkovita sezona, loš početak, a onda dolazak Aleksandra Mitrovića poslednjeg dana januarskog roka i niz od 23 utakmice bez poraza.

Usledio je plej-of, izborili su "Vembli", na kojem su posle velike borbe savladali Aston Vilu.

Vlasnici su rešili da ulože veliki novac u ekipu, ali je Toni Kan kupovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bez nekog zacrtanog plana.

Ekipa je "osvežena" sa velikim brojem novih igrača, od kojih je samo mali broj bio po ukusu tvorca velikog uspeha Slaviše Jokanovića.

Usledile su defanzivne muke u elitnom rangu, ekipa je pokušavala da se navikne na jedan novi nivo fudbala, ali im nije polazilo za rukom.

Postajalo je jasno da će ovo biti teška sezona za "Kotidžere", jer se videlo da u zadnjoj liniji nemaju kvalitet, a ni uigranost za elitni rang.

Usledila je potom smena, iako je uprava tvrdila da Jokanović ima podršku, ali kako kažu, nisu mogli da dozvole Sautemptonu da angažuje Ranijerija, pa su ga brže-bolje oni doveli.

Italijan je dobio prvi meč, razmrdao je malo ekipu, ali su usledili novi problemi, strogo defanzivan pristup počeo je da ima loš efekat i na napad, a mreža "Kotidžera" je uprkos svemu nastavila da se trese.

Sada navijači žele da Ranijeri ide, ne tišti ih toliko što ekipa ne uspeva da pobedi, koliko to što Ranijeri ne odstupa od svojih principa, čak iako ne ide najbolje.

Širle je redovan, iako povremeno bljesne, generalno igra veoma slabo, odbranu gotovo da ne pipa, pa onda bekovi koji igraju na njegovoj strani završe razapeti.

Navijači su na Italijana kivni i zbog činjenice da ne daje šansu Rajanu Sesenjonu, momku koji je igrao daleko manje od Nemca, kod Ranijerija i Vijeta, ali je i dalje najbolji asistent ekipe (5),  a pritom je i dete kluba i jedan od glavnih razloga za plasman "Kotidžera" u Premijer ligu.

Bilo kako bilo, Ranijeri će možda i ostati do kraja sezone na klupi, ali je utisak da je Fulam završio sa Premijer ligom, trebaće im pravo čudo da prestignu bilo koju od ekipa koje se nalaze ispred njih na tabeli.

Trenutno su pretposlednji sa 17 bodova, imaju gol razliku -33, najslabiju odbranu u ligi sa 58 primljenih golova i sedam manje bodova od Sautemptona i Njukasla, koji su po svim parametrima kvalitetniji.

Navijači sada sigurno tuguju za Slavišom Jokanovićem, čovekom koji je spasao klub od padanja na najniže grane, izvukao ih je iz borbe za opstanak u Čempionšipu i doveo u Premijer ligu dve sezone kasnije, samo da bi potom dobio otkaz zbog tuđih grešaka, ali grešaka Tonija Kana, sina vlasnika kluba Šahida.

Fulamu bi najbolje bilo da već krene da pravi plan za Čempionšip, ali videćemo, ipak je to Premijer liga, nikoga ne treba otpisati prerano, a i Ranijeri ju je svojevremeno osvojio sa Lesterom.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.