Navaro:Srbija se poboljšava

Izvor: B92, 10.Jun.2012, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navaro:Srbija se poboljšava

Beograd -- Investiciona klima u Srbiji u proteklih 10 godina očigledno je poboljšana, rekao je generalni direktor kompanije Holcima, Gustavo Navaro.

Prema njegovim rečima protekli izbori i njihovi rezultati pokazali su da je Srbija sazrela u političkom smislu i da promene u vladajućim strukturama ne donose nestabilnost.

"To je dobar signal za postojeće i potencijalne investitore koji su zainteresovani za ulaganje u Srbiju", rekao je Navaro i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da svakako postoji dalji prostor za unapređenje uslova poslovanja.

Direktor Holcima u Srbiji rekao je da, na primer, što se tiče građevinske industrije visoka nelikvidnost, nestabilan kurs i inflacija samo su neki od faktora koji je usporavaju poslovnu aktivnost u toj delatnosti, a dobra vest je da je prethodni pad zaustavljen i da smo sada u godini stabilizacije.

Navaro je rekao da to pokazuje i činjenica da je broj građevinskih dozvola u martu ove godine porastao u odnosu na mart lane za oko sedam odsto.

Prema njegovim rečima podaci iz prvog kvartala nikada ne mogu biti ključni za ocenjivanje ukupne investicione i poslovne klime.

"Uvek ponavljam da su nam neophodni novi veliki infrastrukturni projekti iza kojih će stati država i koji će povući čitavu privredu. Kriza i njeni efekti ne mogu zauvek trajati", rekao je on.

Navaro je izrazio uverenje da dolaze bolji dani za privredu Srbije, "jer i država i investitori i kompanije u suštini imaju isti cilj, a to je stvaranje konkurentne i jake ekonomije."

Navaro je ukazao na nephodnost daljeg smanjenja birokratije, sveukupno olakšavanje uslova poslovanja i uklanjanje oštrih barijera za realizaciju postojećih i novih investicija, što bi, prema njegovim rečima, trebalo da bude jedan od prioritetnih zadataka nove vlade.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.