Najtužniji apel porodice preminulog Davida Petrovića: Nemamo novca da ga sahranimo

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2022, 21:28

Najtužniji apel porodice preminulog Davida Petrovića: "Nemamo novca da ga sahranimo"

Dinarski račun: 160600000148063371

Desetogodišnji David Petrović koji se kao lav borio protiv leukemije, danas je preminuo. Iz porodice Petrović stiže novi, najtužniji apel do sada. Kako su nam rekli, oni nemaju novca da sahrane svog Davida.

Podsetimo, danas nam je otac kroz suze potvrdio da je David preminuo.

- Upravo mi je žena javila da je David preminuo - saopštio nam je on.

Ovaj hrabri dečak već je jednom uspeo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbori sa opakom bolešću, nažalost, leukemija se vratila i on se nalazio na intenzivnoj nezi u Turskoj. Nedavno, njegov otac je govorio za naš portal o stanju svog sina i naveo da je zdravstveno David nikada gore.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije situacija se poboljšala, pa je porodica objavila da stanje dečaka ide ka boljem, lekari su bili u pripravnosti, a situacija se popravljala.

Nažalost, mali borac ipak nije izdržao ovu tešku životnu bitku.

David je čekao ponovnu transplataciju koštane srži. Prošle godine se izborio protiv bolesti i preživeo transplantaciju. Iako je tu bitku dobio, bolest se vratila, a roditelji nisu imali dovoljno sredstava za lečenje.

U Institutu je sprovedeno lečenje primenom dve sukcesivne transplantacije koštane srži - od identičnog davaoca, a zatim od majke. Roditeljima je 8. jula predočeno da postoji brza progresija bolesti - u krvnoj slici se beleži porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita. Lekari su 8. jula 2022. godine roditeljima predočili da postoji brza progresija bolesti, u krvnoj slici je zabeležen porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita.

Pozitivno mišljenje dala je jedna klinika u inostranstvu na kojoj bi David što pre trebao da nastavi lečenje i na kojoj bi bio podvrgnut haploidentičnoj transplataciji koštane srži.

Pored smrti sina, Davidova porodicu muči još jedan veliki problem. S obzirom na to da su ogromne svote novca otišle na lečenje mališana, oni sada nemaju ni za hranu, a kamoli za sahranu deteta. Porodica moli sve dobre ljude da se jave i pomognu u ispraćaju dečaka na večni počinak.

Porodica do poslednjeg dana nije gubila nadu da će David ponovo igrati fudbal i smejati se sa drugarima iz škole.

Ukoliko želite da pomognete Davidovoj porodici, to možete učiniti na:

Devizni račun: Rs35160600000148063953

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.