Najmanje pet osoba ubijeno u izbornom danu u Pakistanu

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 12:52

Najmanje pet osoba ubijeno u izbornom danu u Pakistanu

Najmanje pet osoba ubijeno je danas u napadima militanata u Pakistanu, u danu kada se održavaju parlamentarni izbori.

Pucnjava se dogodila uprkos merama opreza koje su vlasti preduzele, uključujući obustavu usluga mobilne telefonije širom zemlje i zatvaranje nekih kopnenih granica.

Četiri policajca su ubijena, dok je još dvoje ranjeno, kada su naoružani napadači bacili bombu, a potom i pucali na policijsku patrolu u okrugu Dera Ismail Khan na severozapadu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje, rekao je zvaničnik lokalne policije Halid Kan, prenosi AP.

Jedna osoba je poginula kada su naoružani napadači otvorili vatru na vozilo snaga bezbednosti u Tanku, koji se nalazi oko 40 km severno od oblasti Kulači, prenosi Rojters.

Napadi granatama takođe su prijavljeni u različitim delovima Beludžistana, ali kako je za Rojters rekao Said Ahmed Umrani, komesar Makran divizije, nije bilo žrtava. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali je to područje bivše uporište pakistanskih talibana koji često gađaju policijske snage, prenosi AP.

Desetine miliona Pakistanaca danas glasa za novu vladu, gotovo dve godine otkako je prethodni premijer Pakistana, Imran Kan, sišao s vlasti.

Nekoliko minuta uoči početka glasanja Pakistan je suspendovao mobilne usluge, dok je na biračkim mestima širom zemlje raspoređeno desetine hiljada vojnih i paravojnih vojnika.

Portparol pakistanskog ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da je ta mera opravdana iz bezbednosnih razloga, navodeći nedavne terorističke incidente u zemlji, uključujući i napad u Beludžistanu u sredu u kome je stradalo najmanje 28 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na dan izbora u Pakistanu ubijeno pet ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2024

ISLAMABAD - Najmanje pet osoba ubijeno je danas u napadima militanata u Pakistanu, u danu kada se održavaju parlamentarni izbori, uprkos mjerama opreza koje su vlasti preduzele, uključujući obustavu usluga mobilne telefonije širom zemlje i zatvaranje nekih kopnenih granica.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.