Na lokalnim izborima u Finskoj pobedila opozicija

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 11:48

Na lokalnim izborima u Finskoj pobedila opozicija

Helsinki -- Na lokalnim izborima u Finskoj opoziciona stranka desnog centra pobedila je Socijaldemokratsku stranku premijerke Sane Marin.

Prvi rezultati pošto su prebrojani svi glasovi pokazuju da je konzervativna Partija nacionalne koalicije osvojila 21,4 procenta glasova, u odnosu na Socijaldemokratsku stranku koja ima 17,7 odsto glasova.

Na izborima održanim u nedelju Partija centra koja je članica vlade osvojila je 14,9 odsto glasova.

Ovo su prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori od kad je premijerka Marin, pre 18 meseci, došla na čelo vlade i svoje stranke.

Ona je priznala da je razočarana rezultatom s obzirom da su Socijaldemokrate osvojile 1,7 procenata manje glasova nego 2017. godine i da je izlaznost bila manja 55,1 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.