Na izborima za Nacionalni savet Albanaca glasaće se za šest lista u Preševu, Bujanovcu i Medveđi

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2018, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na izborima za Nacionalni savet Albanaca glasaće se za šest lista u Preševu, Bujanovcu i Medveđi

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Šukri Imeri izjavio je danas da su u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa završene sve pripreme za izbore za taj savet koji se u nedelju 4. novembra održavaju na 55 biračkih mesta.

Na tim izborima pravo glasa ima 35.662 birača, koliko ih je upisano na posebnom biračkom spisku.

Imeri je za agenciju Beta izjavio da se pred zaključenje posebnog biračkog spiska za izbore NSA u njega upisalo još 1.800 novih birača >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz opštine Preševo, 1.000 iz opštine Bujanovac i 90 iz opštine Medveđa, koji će ove godine po prvi put imati pravo da glasaju na izborima za Nacionalni savet Albanaca.

"Sve pripreme su završene a izbore će na svakom biračkom mestu pratiti birački odbori koji su sastavljeni od članova koje je predložila Republička izborna komisija, a svaka partija, odnosno izborna lista, imaće svog člana i zamenika člana biračkog odbora na svakom biračkom mestu", kazao je Imeri.

Na izborima za članove Nacionalnog saveta Albanaca učestvuje šest političkih partija i udruženja iz Bujanovca, Preševa i Medveđe.

Prema vremenu proglašenja izborih lista na prvom mestu na glasačkom listiću za izbore za NSA biće Alternativa za promene (AP), čiji je lider Šćiprim Arifi koji je i predsednik opštine Preševo a na drugom mestu biće Demokratska partija (DP), čiji je predsednik Nagip Arifi.

Pod brojem tri na glasačkom listiću za NSA biće Partija za demokratsko delovanje (PDD) čiji je lider predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi a pod brojem četiri Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, čiji je lider predsednik Skupštine opštine Preševo Sami Salihu.

Na petom mestu je Demokratska partija Albanaca (DPA), čiji je lider Ragmi Mustafa, dok je na šestom mestu jedina izborna lista iz Medveđe - Udruženje "Albanski forum za ekonomski razvoj u Srbiji", čiji je nosilac liste privrednik Muharem Saljihu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.