NP Otadžbina: Vučić više pokrao lažne separatističke izbore nego predsedničke aprila

Izvor: KMnovine.com, 13.Jun.2017, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NP ''Otadžbina'': Vučić više pokrao lažne separatističke izbore nego predsedničke aprila

Do uoči samih izbora za separatističku skupštinu u Prištini nije se znalo da li Srbi sa ličnim kartama Republike Srbije mogu da glasaju.


   
Dokumenta za šiptarske kvazi-izbore    





Dogovor je pao u trouglu Brisel-Priština-Beograd, jer je i Briselu i Prištini jako stalo da se Srbi pojave na izborima i time legalizuju i >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << legitimišu samoproglašenu republiku Kosovo. U okviru tog dogovora naprasno se dozvolilo Marku Đuriću da odrađuje predizbornu kampanju «Srpske liste». Pre toga je više od dva meseca imao zabranu da boravi u južnoj srpskoj pokrajini. Na sam dan izobra on i visoki komesar za izbeglice Republike Srbije su dirigovali izbornim procesom u Gračanici jer je jedan pozivao meštane, a ovaj drugi interno raseljene, da glasaju za «Srpsku listu».

Bez obzira na sav brutalni pritisak diktatorskog režima Aleksandra Vučića na Srbe koji su uz uputstvo morali da glasaju za njegovu «Srpsku listu» broj izašlih Srba na izbore bio je jako skroman. Još u petak je, naročito na severu Kosova i Metohije, dobar deo građana napustio južnu srpsku pokrajinu za vikend.

Na izborima nije bilo nikakve kontrole, a u biračkim odborima su bili isključivo članovi Srpske napredne stranke. Ako bi se neko suprotstavio on je na vreme «obrađen» od strane partijske policije Srpske napredne stranke. Najveći posao imali su članovi biračkih odbora da bez ikakve kontrole pune biračke kutije, pa se tako došlo do pozicije da je broj izašlih Srba na predsedničkim izborima u aprilu 2017. godine bio 41.000 a na separatističkim 49.000. Po ovim rezultatima Srbi bolje slušaju Hašima Tačija nego Aleksandra Vučića i više cene samoproglašenu republiku Kosovo nego svoju matičnu državu Srbiju.

U svim srpskim opštinama kralo se negde više, negde manje, ali u krađi glasova prednjači opština Zubin Potok. Na predsedničkim izborima u toj opštini izašlo je 2800 građana. Na izborima koje je raspisao Hašim Tači izašlo je 4800 glasača, što je skoro duplo više. U tu sumu se ne računa 300 glasova iz sela Čabre, jedinog albanskog sela u toj opštini. Razlog za ovako brutalnu krađu je pre svega strah Aleksandra Vučića da će ga ostale četiri srpske liste nadmašiti pa se, i po cenu ove bruke da Srbi više vole lažnu državu Kosovo od sveje Republike Srbije, on nije ustezao od ove izborne pljačke. Doduše, i sam je priznao da je broj Srba koji su glasali na predsedničkim izborima, kada se takođe kralo, bio manji od izašlih na ibore koje je raspisala separatistička vlast u Prištini. On to objašnjava, navodno, većom disciplinom Srba.

Poruke koje su se čule tokom predizborne kampanje od članova SNS sa «Srpske liste» jesu da će oni čuvati preostale institucije srpske države na Kosovu i Metohiji i da neće dozvoliti da one budu integrisane u pravno-ekonomski stistem samoproglašene države Kosovo. One koje su već predali Prištini nisu spominjali. Međutim, neposredno posle izbora Vučić je najavio nove pregovore sa Prištinom da bi zbog «mira i stabilnosti» prepustio preostale institucije srpske države Prištini. U cilju toga je promena Ustava gde će se brisati preambula o Kosovu i Metohiji. Ova promena Ustava štiti srpskog diktatora od krivičnog dela nacionalne izdaje.

Posle separatističkih izbora slavilo se i u Leposaviću i u Kosovskoj Mitrovici a da prisutni nisu znali šta slave. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije «Otadžbina» podseća da su Albanci 12 godina bojkotovali sve izbore koje je raspisivala Republika Srbija, upravo na preporuku zemalja Zapada. Danas Zapad izričito traži da Srbi učestvuju na separatističkim izborima jer se time zaokružuje državnost samoproglašene republike Kosovo.

PS

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije «Otadžbina» pozdravlja način na koji je Marko Đurić odbrusio zemljama Kvinte. «Otadžbina» očekuje od istog da pokaže junaštvo i da bojkotuje naredne separatističke izbore. Takođe očekuje da Marko Đurić ubedi Aleksandra Vučića da ovaj pristane da raspiše pokrajinske i lokalne izbore u organizaciji Republike Srbije. Od toga Srbe neće boleti glava, a da li će Zapad, to ne treba da nas zabrinjava.


Kosovska Mitrovica
13.06.2017. godine


Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2016 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.