Izvor: Blic, 29.Maj.2023, 08:41

SMIRIVANJE TENZIJA NA SEVERU KOSOVA? Srbi se razilaze, ali najavljuju da će i sutra protestvovati sve dok kosovska policija ne napusti objekat (FOTO, VIDEO)

Meštani Zubinog Potoka koji su se rano jutros okupili ispred zgrade opštine kako bi sprečili nelegalno izabranog gradonačelnika da zauzme opštinu, počeli su da se razilaze. Oni su i za sutra najavili okupljanje, uz poruku da će biti ispred zgrade opštine svakog dana dok pripadnici kosovske policije ne napuste ovaj objekat.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milović: Da se sklone duge cevi, ovo su mirni protesti

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2023

Predstavnik Srpske liste, bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je jutros da Srbi traže da se "duge cevi i oklopni transporteri uklone, da se radnicima omogući pravo na rad u zgradi koju su Srbi gradili pre 50 godina".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Skandal: Novinarku portala Kosovo onlajn specijalci tzv. kosovske policije udaljili iz zgrade opštine Zvečan "jer je Srpkinja"

Izvor: 24sedam.rs, 29.Maj.2023

Novinarka je pre toga ušla u pres salu opštinske zgrade, uz dopuštenje pripadnika Kfora

Nastavak na 24sedam.rs...

SUKOB PRIPADNIKA KFOR-A I OKUPLJENIH SRBA U ZVEČANU Kosovska policija pucala iz vatrenog oružja, ima ranjenih, bačene šok-bombe i suzavac

Izvor: Blic, 29.Maj.2023

Najmanje dvoje Srba je ranjeno, od čega jedan mladić teže i to iz vatrenog oružja, nakon što su pripadnici Kfora upotrebili šok bombe, a pripadnici kosovske policije zapucali iz vatrenog oružja, saznaje Kosovo onlajn. Oba povređena su hitno prebačena u KBC Kosovska Mitrovica. Kako javlja novinari...

Nastavak na Blic...

Milović: Bio sam okrenut leđima kad su krenuli da nas tuku

Izvor: Danas, 29.Maj.2023

Bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović, koji je povređen danas tokom sukoba Kfora i kosovskih Srba, kazao je da je bio među onima koji su sedeli mirno kada su krenuli da ih tuku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.