NJEGOVA ODLUKA VAŽNA ZA RUSIJU I SVET Prve reakcije na novu kandidaturu Putina za šefa Kremlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 16:57

"NJEGOVA ODLUKA VAŽNA ZA RUSIJU I SVET" Prve reakcije na novu kandidaturu Putina za šefa Kremlja

Izbori za predsednika Rusije biće održani od 15. do 17. marta 2024. godine.

Odluka ruskog predsednika, Vladimira Putina, o kandidovanju za novi predsednički mandat je potpuno logična i ispravna, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, za Sputnjik.

- Predsednik je već sve rekao. Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, kao i ovaj dramatičan period kroz koji prolazi naša zemlja, ovakva odluka je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << apsolutno logična i ispravna - ocenio je Medvedev.

On je dodao da Putin mora da nastavi svoj rad na mestu predsednika države.

Predsedavajući Državne Dume Rusije, Vjačeslav Volodin, ocenio je na Telegram kanalu da je Putin tokom vremena dokazao svoju efikasnost, a njegova kandidatura za predsednika Rusije je važna odluka za zemlju i ceo svet.

Prema njegovim rečima, Putinova odluka govori o ljubavi ka svojoj zemlji i želji da je učini jakom, naprednom i da je zaštiti u ovom teškom vremenu izazova i pretnji.

- Naša zemlja se suočavala sa različitim izazovima u raznim fazama, ali, zahvaljujući njemu ih je uspešno prevazilazila, bilo da je reč o finansijskoj krizi, sankcijama ili ratu koji je pokrenut protiv Rusije - naglasio je Volodin.

On je zaključio da je Putinova pobeda na izborima pobeda građana zemlje, pobeda Rusije.

Prethodno, predsednik Rusije, Vladimir Putin, rekao je u razgovoru sa jednim od dobitnika državne nagrade za podvige u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini da namerava da se kandiduje za novi predsednički mandat.

Sadašnja ovlašćenja ruskog predsednika ističu 7. maja naredne godine.

Izbori za predsednika Rusije biće održani od 15. do 17. marta 2024. godine.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.