Izvor: Blic, 05.Nov.2016, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDP nezadovoljan: Sledi raspuštanje pojedinih odbora

Predsednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Dragan Čavić rekao je danas u Doboju da ova partija nema razloga da bude potpuno zadovoljna ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima i najavio raspuštanje pojedinih odbora.

Čavić kaže da će uslediti i reorganizacija NDP i veća afirmacija pojedinaca koji su na osnovu izbornih rezultata pokazali da imaju kapacitet da se bave politikom.

- Do sada od mene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije traženo da se povučem sa mesta predsednika stranke, niti je to bila tema današnjeg sastanka - izjavio je Čavić novinarima na pauzi sednice Predsedništva NDP.

On je naveo da je NDP na lokalnim izborima očekivao više, te da su mnogi odbori imali loš rezultat.

- Izdvojio bih izborne jedinice sedam, devet i jedan, zbog čega je doneta odluka o raspuštanju dela odbora i formiranje povereništva - kaže Čavić.

Predsednik NDP najavio je da će 19. novembra biti održana sednica Glavnog odbora stranke, najverovatnije u Banjaluci, kada bi trebalo da bude završena reorganizacija NDP.

- Reorganizacija, između ostalog, podrazumeva izmene određenih odredaba Statuta, potvrdu raspuštanja pojedinih odbora i formiranje povereništva, te biranje novih članova u Glavni odbor sa namerom da stranku predstave nova lica - istakao je Čavić.

On kaže da NDP neće menjati odnos prema aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj, kao ni prema partnerima u Savetu ministara i institucijama BiH.

Čavić je za narednih 10 dana najavio održavanje sastanka sa članicama Saveza za promene, nakon čega će biti poznat oblik daljeg političkog angažmana u mestima u kojima Savez deluje.

On je naveo da su Republici Srpskoj potrebne demokratske promene, kao i politička alternativa koja mora biti mnogo ozbiljnija.

Pročitajte još:

Čavić je negirao navode da uvođenje plavog dizela i novog zakona o akcizama predstavlja prenošenje nadležnosti i ugrožavanje kreditnog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, ocenivši ih kao manipulacije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.