NAJUBEDLJIVIJA POBEDA Bečić: Izbori u Herceg Novom zadaće poslednji udarac DPS-u

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2021, 22:37

"NAJUBEDLJIVIJA POBEDA" Bečić: Izbori u Herceg Novom zadaće poslednji udarac DPS-u

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da koalicija okupljena oko te stranke u Herceg Novom osvojila deset mandata

On je dodao da vlast ima osvojenih 80 odsto glasova a opozicija 20 odsto, ocjenjujući da je to istorijski rezultat.

Bečić je kazao da se desilo nekoliko istorijskih momenata.

- Naš politički subjekt je na istorijskom maksimumu, 80 prema 20 odsto je odnos vlasti naspram opozicije. To je najubjedljivija pobeda ne samo u Herceg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Novom već u istoriji višepartizma. Istorijski je i što je i naša lista imala više glasova nego celokupna opozicija okupljena oko DPS-a. Džaba prljave kampanje i prljavi novci, pobedila je pristojnost, otmenost i rezultati. Pobedilo je pomirenje, pobedio je Herceg Novi- naveo je Bečić.

Bečić je kazao da nakon 100 odsto obrađenih rezultata "Ni lijevo ni desno, pravac Novi" ima oko 28 odsto podrške što je rast oko 40 odsto u odnosu na parlamentarne izbore.

- Imaćemo 10 odborničkih mandata. DPS i SD je u avgustu su imali 27 odsto a sada imaju 22 odsto što je kontinuitet ozbiljnog pada podrške, odnosno osam mandata. Koalicija "Za budućnost Novog" je imala u avgustu 44 odsto podrške a sada oko 19 odsto podrške odnosno sedam mandata. URA će imati dva mandata, Prava Crna Gora jedan mandat a Novska lista je osvojila 19 odsto odnosno sedam mandata.Obećali smo građanima da ćemo biti najjača izborna lista i smatram da je to dobro za Crnu Goru u celini, jer jača politika centra, čistine i moralne obnove Crna Gora - naveo je Bečić.

Nosilac liste, Stevan Katić kazao je da je Herceg Novi je zadao poslednji udarac DPS-u.

- Nakon izbora u Nikšiću mislili su da su napravili rezultat ali ovo je dokaz da DPS nestaje sa političke scene - naveo je Katić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLEDNJI UDARAC MILOVOM REŽIMU Demokrate proglasile pobedu na izborima u Herceg Novom

Izvor: Blic, 09.Maj.2021

Lider Demorkata Aleksa Bečić saopštio je rezultate na 100 odsto obrađenih glasačkih listića na izborima u Herceg Novom.

Nastavak na Blic...

NEMA OPORAVKA ZA DPS: Knežević se osvrnuo na debakl Milove stranke u Herceg Novom

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2021, 11:35

Jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore Milan Knežević ističe da je rezultat Demokratske partije socijalista označen kao debakl, a da je njihov pad primetan još od 30. avgusta kada su održani izbori...- Ovi rezultati govore ono što sam već tvrdio, a to je da su stranke koje su formirale...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.