NA IZBORIMA U AMERICI SE GLASA I IZ SVEMIRA: Kejt Rubins iskoristila je jedinstvenu priliku da ispuni građansku dužnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 21:11

NA IZBORIMA U AMERICI SE GLASA I IZ SVEMIRA: Kejt Rubins iskoristila je jedinstvenu priliku da ispuni građansku dužnost

Rubins je prva osoba koja je obavila sekvenciranje DNK jednog živog organizma u kosmosu.

 Pošto zbog svog posla neće moći da bude kod kuće na dan izbora, astronautkinja NASA Kejt Rubins iskoristila je jedinstvenu priliku za rano glasanje na predsedničkim izborima u SAD i obavila građansku dužnost sa Međunarodne svemirske stanice (MS S), na oko 320 kilometara u orbiti iznad Zemlje.

Na svom Tviter nalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nasmejana Rubinsova je objavila fotografiju na kojoj pokazuje rukom ispisan znak "kabina za glasanje na MS S".

Rubinsova i još nekoliko astronauta NASA registrovani su birači Teksasa, gde se nalazi i Svemirski centar Džonson, a teksaški zakon dozvoljava im da glasaju iz svemira elektronskim putem, saznaje GA.

Ona će biti u svemiru ukupno šest meseci i prisustvovaće proslavi 20. godišnjice kontinuiranog ljudskog prisustva na MM S, gde će, krajem oktobra, dočekati i posadu komercijalne letelice Spejs Eks.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.