Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 20:18

Muskorn ispao pet minuta pre kraja, Anderleht se nije obrukao (VIDEO)

Drama u poslednjem kolu belgijskog prvenstva

Ligaški deo belgijskog prvenstva je završen. U gornjem delu tabele nije bilo drame, niti iznenađenja, ali jeste na začenju.

Muskorn je porazom od vodećeg Klub Briža (2:4) u gostima pao na polsednju poziciju, dok je Bever zahvaljujući pobedi nad Levenom, takođe na strani, uspeo da se izbori za popravni i šansu da kroz baraž dođe do ostanka u najjačem rangu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Do 85. minuta Muskorn je imao pozitivnih 2:2 u Brižu, čak je i vodio 1:0 od 51. minuta, ali je posle sjajnog prodora 20-godišnjeg Odilona Kosunua i asistencije za Nou Langa usledila panika. Ubrzo posle trećeg, domaćin je dao i četvrti gol, što je bio kraj nadanjima igrača Muskorna. Moraće naredne sezone u niži rang.

Istovremeno, Beveren je savladao jedanaestoplasirani i ne previše zainteresovani Leven 2:1, čime se sa poslednje pozicije prebacio na pretposlednju, koja vodi u baraž. Iako ima isti broj bodova, a lošiju gol razliku od Muskorna, presudila je pobeda više u korist Beverena (8:7). Gosti su vodili na poluvremenu, a onda posle izjednačenja u 47. minutu ponovo stekli prednost u 67. Nisu je ispuštali do kraja...

Što se tiče gornjeg dela tabele, Anderleht je iskoristio jučerašnji poraz Genka od Antverpena 2:3 i pobedom nad Sent Trojdenom 1:0 preuzeo treće mesto uoči plej-ofa za titulu. Mada, na prvom mestu ubedljivo vodi Klub Briž i biće čudo ako ne osvoji titulu.

Jedini gol za tim Vensana Kompanija dao je Jari Veršaren deset minuta pre kraja, na asistenciju Lukasa Nmeča.

Čak i da nije pobedio, Anderleht bi se našao među prva četiri tima na tabeli pošto je Ostende igrao samo 1:1 kod kuće sa Serkl Brižom, za koji je ceo meč odigrao naš reprezentativac Strahinja Pavlović. Domaćini su tek u nadoknadi stigli do izjednačenja, a trebala im je pobeda, tako da je i mnogo pre kraja bilo jasno da neće uspeti da se domognu plej-ofa.

Da sumiramo, u plej-ofu za titulu i mesta u Ligi šampiona i Ligi Evrope igraće Klub Briž, Antverpen, Anderleht i Genk. Za mesto u Ligi konferencija boriće se Ostende, Standard, Gent i Mehele. U baražu za opstanak igraće Beveren, a ispao je Muskorn.

ŽUPILER PRO LIGA - POSLEDNJE, 34. KOLO

Subota

Šarlroa - Epen 2:3 (1:3)

/Golizadeh 32, Ilaimaharitra 81pen - Prevljak 19, 28, 45/

Antverpen - Genk 3:2 (0:1)

/Lamkel Ze 67, Mbokani 90, Batubinsika 90 - Onuaču 22, 64pen/

Nedelja

Klub Briž - Muskorn 4:2 (0:0)

Kortrajk - Mehelen 1:4 (1:2)

Leven - Beveren 1:2 (0:1)

Ostende - Serkl Briž 1:1 (0:0)

Sent Trojden - Anderleht 0:1 (0:0)

Standard - Beršot 3:0 (1:0)

Varegem - Gent 2:7 (0:3)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.