Mogući vanredni izbori u decembru

Izvor: Šumadija Press, 19.Avg.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogući vanredni izbori u decembru

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da razmišlja o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, ali da konačna odluka nije doneta.

– Vidim da su se gospoda (lider DS Bojan) Pajtić i (lider SDA Sulerjman) Ugljanin veoma obradovali izborima, moguće je da im ta želja bude uslišena – rekao je Vučić.

On je potom dodao da “ljudi to traže, a on poštuje političke protivnike“.

Beogradski dnevnik “Danas” objavio je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << vikend izdanju da postoji ozbiljna mogućnost da, uporedo sa pokrajinskim izborima u decembru,  budu raspisani i izbori za republički parlament.

– Aleksandar Vučić ozbiljno razmišlja o sveopštim izborima. Opozicija ih želi, a njemu je dosta pritisaka i razmirica unutar vladajuće koalicije – rekli su sagovornici “Danasa” bliski Vladi Srbije.

Potpredsednik naprednjaka Igor Mirović potvrdio je da se SNS uveliko sprema za održavanje izbora u Vojvodini u decembru.

Treba imati u vidu i da Vlada Srbije očekuje da Savet ministara Evropske unije u septembru da preporuku za otvaranje prvih poglavlja u procesu pridruživanja EU, kako bi se u decembru održala Međuvladina konferencija na kojoj bi ta odluka i zvanično bila potvrđena. To bi, po svim prognozama poznavaoca prilika na političkoj sceni, bio ogroman kapital vladajućoj garnituri za predstojeće izbore, kako pokrajinske tako i republičke.

“Danas” podseća da je javnost očekivala rekonstrukciju Vlade Srbije u aprilu ove godine, kada je nakon sednice Glavnog odbora stranke premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke saopštio četiri moguća scenarija.

Jedna opcija je da promenimo koalicione snage. Druga je da dođe do značajnih promena u SNS. Treća podrazumeva promenu na čelu Vlade, a četvrta da ne bude rekonstrukcije do decembra i da sačekamo pokrajinske i lokalne izbore – rekao je tada Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SDS spremna za izbornu trku

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Avg.2015

Mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora definitivno postoji, jer su građani svesni da je ekonomska i institucionalna politika aktuelne vlade doživela slom, izjavio je danas portparol SDS Konstantin Samofalov, koji poručuje i da je njegova stranka spremna za izbornu trku...Samofalov...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vanredni izbori u decembru?

Izvor: Magyar Szó, 19.Avg.2015

Mihal Ramač kaže da bi izbori odgovarali isključivo naprednjacima...Premijer Aleksandar Vučić ozbiljno razmišlja o raspisivanju izbora na svim nivoima – izvestio je juče dnevnik „Danas” pozivajući se na izvore bliske vladi. Poslednji republički izbori su takođe bili vanredni, a sva je...

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.