Ministri o pripremi atentata na Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2022, 09:38

Ministri o pripremi atentata na Vučića

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas, povodom informacija da kriminalna grupa priprema atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da država ima snage da se izbori sa pretnjama koje dolaze od organizovanog kriminala.

Dodala je da veruje da će nadležni državni organi učiniti sve da zaštite predsednika.

“Srbija je ne tako davno u atentatu izgubila premijera i svaka pretnja po bezbednost predsednika Srbije mora do kraja da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ispita i sankcioniše, i preduzmu sve mere da on bude zaštićen", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je ocenila da je snažna, razvijena i uređena Srbija prirodni neprijatelj organizovanog kriminala, a Vučić ključna politička ličnost takve Srbije i neko ko se beskompromisno bori za svoju zemlju i za bolji život njenih građana.

"Zbog toga je upravo Vučić glavna meta onih koji ne žele da vide Srbiju koja je stabilna, bezbedna i uspešna, i odlučna da se obračuna sa svakim kriminalom, a posebno sa najopasnijim kriminalnim grupama”, poručila je ona.

Popović: Sačuvati bezbednost predsednika Vučića

Saznanja koja su posredstvom Evropola dobile srpske službe bezbednosti o pripremi atentata na predsednika Aleksandra Vučića izazivaju duboku zabrinutost i ukazuju da je neophodno da se kao država još odlučnije suprotstavimo organizovanom kriminalu.

Informacije da se na čelu kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo predsednika Vučića nalazi šef kavačkog klana Radoje Zvicer ukazuje da se politički inspiratori i naručioci ovog atentata nalaze u Crnoj Gori gde kavački klan ima zaštitu režima Mila Đukanovića.

Kao čovek koji neprestano dobija pretnje od predstavnika kriminalnih klanova iz Crne Gore povezanih sa Milom Đukanovićem, veoma dobro razumem i ozbiljno shvatam opasnost koja preti predsedniku Vučiću. Ovi kriminalci i njihovi politički zaštitnici spremni su da ubiju svakoga ko im se suprotstavi i stane na put njihovim kriminalnim radnjama.

Zato pozivam nadležne organe da preduzmu sve neophodne mere da lična bezbednost predsednika Aleksandra Vučića bude sačuvana, a nalogodavci i direktni učesnici u pripremi atentata na predsednika budu otkriveni, uhapšeni i najstrožije kažnjeni, navodi se u saopštenju.

Mali: Neće pretnje Vučića zaustaviti u borbi za bolju Srbiju

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da planiranjem atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića organizovane kriminalne grupe i njihovi šefovi žele da postignu haos u Srbiji.

Oni bi, kako je naveo, da vrate Srbiju na dno, na kom je bila pre nego sto je predsednik Vučić preuzeo rukovođenje.

Mali je na svom Instagram nalogu napisao da je to način da se predsednik ukloni bez izbora, na najokrutniji mogući način.

Istakao je da te pretnje treba shvatiti najozbiljnije, jer, kako je ukazao, naša zemlja pamti politička ubistva.

"Predsednik Aleksandar Vučić je poznat kao neko ko se ne predaje i ne zaustavlja u svojoj borbi za bolju Srbiju, i znam da ga ni ove pretnje neće u tome zaustaviti!", istakao je ministar Mali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Država ima snage da se izbori sa pretnjama Vučiću

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2022

BEOGRAD - Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas, povodom informacija da kriminalna grupa priprema atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da država ima snage da se izbori sa prijetnjama koje dolaze od organizovanog kriminala.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Mihajlovićeva: Država ima snage da se izbori sa pretnjama Vučiću

Izvor: RTS, 22.Jan.2022

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da država ima snage da se izbori sa pretnjama koje dolaze od organizovanog kriminala i da veruje da će nadležni državni organi učiniti sve da zaštite predsednika. . Srbija je ne tako davno u atentatu izgubila premijera...

Nastavak na RTS...

Srpska lista: Srpski narod na Kosovu i Metohiji duboko zabrinut zbog pretnji Vučiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2022

Srpski narod sa Kosova i Metohije je duboko zabrinut zbog informacija, do kojih su došle naše i evropske obaveštajne službe o nameri organizovanih kriminalnih grupa da izvrše atentat na predsednika Aleksandra Vučića, saopštila je danas Srpska lista..."Očigledan je cilj organizovanih kriminalnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.