Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: O bojkotu parlamenta odlučili Đilas i Jeremić, oni su kao plemenski savez

Potpredsednik Narodne skupštine i šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio je da legitimino pravo dela opozicije da "kao plemenski savez" zaseda pod šatorom, umesto da rade u parlamentu, "bar oni koje su građani izabrali na izborima".

On je, za današnje izdanje Politike, rekao da je predsednica parlamenta Maja Gojković "pre početka prolećnog zasedanja zvala sve na kolegijum, dakle, mnogo pre izveštaja Evropske komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << (EK), gde bismo se govorili o daljem načinu rada".

"Pružila im je ruku i častan izlaz iz situaciju u koju su sami sebe doveli odlukom da bojkotuju parlament, ali o bojkotuju odlučuju oni koji nemaju nikakav legitimitet i ne mogu da učestvuju u dijalogu jer nemaju poslanike, a to su Dragan Đilas i Vuk Jeremić", izjavio je Milićević.

Prema njegovim rečima, "Boško Obradović ima legitimitet, ali je zbog bojkota ostao bez poslaničke grupe, a to znači da bi morao da se bori za reč sa 21 samostalnim poslanikom, što, očito ne želi".

Na pitanje o izveštaju EK o napretku Srbije u delu koji se odnosi na rad Skupštine i oceni da opozicija nema dovoljno vremena za raspravu, on je rekao da "sve poslaničke grupe imaju onoliko vremena za diskusiju, koliko su im građani na izborima dali i svi su to svoje vreme mogli da iskoriste".

"Ima stvari koje mogu biti unapređene, ali u ovom delu izveštaja EK vidim političke ocene, budući da se pominje Savez za Srbiju, koji na izborima 2016. godine nije ni učestvovao, pa ne može ni imati poslanike", rekao je Milićević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.