Izvor: Piplmetar.rs, 25.Feb.2024, 00:30

Milej izljubio Trampa prilikom susreta: Predsednik Argentina sav oduševljen

I. N.


Mnogim stručnjacima, kada je Milej odneo pobedu na izborima, nije promakla sličnost između njega i Trampa

Foto: Tanjug/AP


Bivši predsednik SAD Donald Tramp susreo se u subotu sa predsednikom Argentine Havijerom Milejom, kojeg pojedini nazivaju i „mali Tramp“. Njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << dvojica sreli su se nakon obraćanja na CPAC 2024, a argentinski predsednik nije krio oduševljenje.
Na snimcima koji kruže vidi se kako su se Tramp i Milej bratski izgrlili, a Milej je sav nasmejan pozdravljao bivšeg predsednika SAD.
Tramp je prethodno tokom obraćanja na CPAC-u (Conservative Political Action Conference) predstojeće predsedničke izbore u Americi nazvao sudnjim danom, a sebe je nazvao „ponosnim političkim disidentom“. Tramp je izneo apokaliptične vizije ukoliko Džo Bajden bude izabran ponovo za predsednika.
NOW – Trump meets Argentina’s Javier Milei. pic.twitter.com/9DZ7MpyKFo— Disclose.tv (@disclosetv) February 24, 2024
„Za Amerikance koji neumorno rade, 5.novembar će biti dan oslobođenja“, poručio je Tramp.
U ovom trenutku nije poznato da li je susret se Milejom bio unapred planiran, kao ni o čemu su on i Tramp razgovarali.
Inače, veruje se da bi Milej mogao da bude saveznik Trampu ukoliko ponovo uđe u Belu kuću.
Mnogim stručnjacima, kada je Milej odneo pobedu na izborima, nije promakla sličnost između njega i Trampa.
Pored toga što su im očevi biznismeni, Milej je često tokom kampanje podsticao poređenja sa Trampom, hvalio ga u intervjuu sa bivšim voditeljem Fox News-a i promovisao nedokazane teorije o izbornoj prevari tokom svoje predsedničke trke pre pobede.
Mnoge pristalice Mileja napravile su kačkete i majice sa natpisom „Make Argentina Great Again“, po uzoru na Trampov slogan „Make America Great Again“.
Milej je govorio o unošenju motorne testere u vladu i ukidanje argentinske centralne banke i ključnih ministarstava uključujući za zdravlje i obrazovanje, baš kao što je Tramp predložio da se smanje vladine agencije koje su kritikovali neki konzervativci.
Njegovi pozivi da se „politička kasta“ očisti od argentinske vlade prate Trampove pozive da „isuši močvaru“ i uništi „duboku državu“ za koju tvrdi da je protiv njega u Vašingtonu.
Milej je pobedio u 21 od 24 argentinske provincije, ali je pre pobede promovisao nepotvrđene izjave o neregularnostima u prvom krugu izbora, sugerišući da će dovesti rezultat u sumnju.
Pored toga što imaju iste političke ciljeve, Tramp i Milej su takođe stilski slični – obojica se vide kao poznate ličnosti koje projektuju osećaj mačizma i vole da „budu što je moguće čudniji, kako bi održali rejting“.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.