Medvedev: Narod podržao kurs vlade

Izvor: RTS, 14.Sep.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Narod podržao kurs vlade

Lider ruske vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, premijer Dmitrij Medvedev, rekao je da su rezultati njegove partije na regionalnim izborima pokazali da narod podržava kurs vlade u trenutno teškoj ekonomskoj situaciji.
U Rusiji su u nedelju održani regionalni izbori, na kojima su građani birali 10.800 ljudi na različitim nivoima, u 21 regionu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << guvernere, a u 11 lokalne parlamente.

"Izbori su samo politički instrument, veoma važan element prave demokratije, ali i dalje je samo politički instrument. Ono što je važnije je da je poverenje naroda našoj partiji pobedilo na izborima širom Rusije", rekao je Medvedev u sedištu stranke, prenosi Tanjug.
Lider Jedinstvene Rusije kaže da je najveći zadataka te stranke da da održi obećanja data u predizbornoj kampanji.
"I pored toga, za nas je važno da u ovakvim uslovima, kada ekonomija, da budemo iskreni, nije u najboljem stanju, narod i dalje podržava kurs ruskog predsednika i političku snagu Jedinstvene Rusije", zaključio je Medvedev, prenosi Tas.
Svetske agencije ranije su objavile da se na regionalnim izborima očekuje pobeda kandidata Ujedinjene Rusije koja podržava predsednika Vladimira Putina.
Kako navode, najveći izazov za Kremlj dolazi iz regiona Kostroma, koji se nalazi 350 kilometara severno od Moskve, gde koalicija opozicije RPR-Parnas ima dva kandidata.
Opoziciona koalicija uključuje stranke ubijenog kritičara Kremlja Borisa Njemcova, a predvodi je Aleksej Navaljni, takođe, poznati kritičar sadašnjih vlasti.
Opozicona liberalna stranka Jabloko ima 1.500 kadidata širom zemlje, od kojih se jedan kandidovao za guvernera.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jedinstvena Rusija bez konkurencije

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2015

Kandidati vladajuće Jedinstvene Rusije osvojili su pobede u svakom od 21 regiona u kojima su održani izbori za gubernatore, kao i 11 mesta za regionalne zakonodavne funkcionere...Preliminarni rezultati koji su danas objavljeni pokazuju da je samo jedan od 21 kandidata Jedinstvene Rusije dobio manje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.