Marković: Odgovornost za građane ne snosi Crkva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2020, 10:55

Marković: Odgovornost za građane ne snosi Crkva

Nosilac liste vladajućeg DPS na predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori Duško Marković je najstarijim građanima poručio da odgovornost za građane Crne Gore ne snosi Crkva, kojoj, kako je rekao, nije mesto uz političke partije, jer se u Crkvi ne traže rešenja za ekonomiju, razvoj, infrastrukturu, niti se dobijaju radna mesta.

"Vi ste svedoci da je Crna Gora decenijama poštovala i pomagala crkvu i sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << verske zajednice. I danas to radimo, a radićemo tako i ubuduće", tvrdi Marković na tribini sa penzionerima, borcima i antifašistima u Podgorici.

Rekao je i da je najstarija populacija građana u Crnoj Gori zaslužna za današnju crnogorsku državu i njenu slobodu i razvoj.

"I to od narodno-oslobodilačke borbe do današnjih evropskih stremljenja. Zato ćemo baš njima posvetiti posebnu pažnju i brigu", kazao je Marković u obraćanju najstarijima u okviru izborne kampanje.

Dodao da Crna Gora danas živi u specifičnom globalnom i regionalnom kontekstu, i da upravo zbog toga vlast mora, kako je rekao, “demokratski i civilizovano da osigura mir i stabilnost naše zajedničke kuće za sva vremena”.

"Vi ste svedoci da je Crna Gora decenijama poštovala i pomagala crkvu i sve verske zajednice. I danas to radimo, a radićemo tako i ubuduće. Vi ste stvarali i gradili ovu državu, i mi smo dužni da je sačuvamo od svakog nasrtaja! Pobijedićemo ubedljivo jer znamo šta je čije. Crkve - duhovno, a države - svjetovno. Pobedićemo jer naši građani znaju da crkvi nije mesto uz političke partije, jer se u crkvi ne traže rešenja za ekonomiju, razvoj, infrastrukturu, niti se dobijaju radna mesta. Pobedićemo, jer odgovornost za naše građane ne nosi crkva i izborne koalicije koje oko nje okupljene. Odgovornost je naša, i mi ćemo je kao pobednici poneti, za dobro Crne Gore i svakog njenog građanina", poručio je Marković, prenele su podgoričke Vijesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.