Majić: Izabran sam kao zgodna meta, pravosuđe žrtva predizborne kampanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2020, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majić: Izabran sam kao zgodna meta, pravosuđe žrtva predizborne kampanje

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da mu deluje da je pravosuđe postalo žrtva predizborne kampanje, navodeći da u situaciji kada je krajnje neizvesno ko će u toj kampanji učestvovati, ko će, uopšte, učestvovatri na izborima, "prosto fali protivnik".

"Ne isključujem mogućnost da pravosuđe na ovim izborima bude taj protivnik, što je, naravno, višestruko pogubno. To je prilično jednostavan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i jeftin način sticanja poena. Poznato je da građani iz raznih razlog, objektivnih i subjektivnih, zasluženih i nezasluženih, nemaju preterano dobru sliku o pravosuđu", rekao je Majić na novi broj nedeljnika Vreme.

Kako je naveo, "taj koji bi se pojavio kao spasilac i usrećitelj mogao bi makar od tog dela stanovništava da pokupi podršku za borbu protiv pravosuđa".

Majić, koji je često meta napada predsednika države Aleksandra Vučića i drugih iz vlasti, naveo je da je "u salvama napada najmanje tu bitan sudija Majić, on je izabran kao zgodna meta".

"Uvek je dobro na suprotnoj strani imati neku personu, teško je građane mobilisati za borbu sa nekim apstraktnim kategorijama kao što je pravosuđe. Ovako imamo negativce, i kad oni dobiju lik, lakše je vezati se za borbu protiv njih", rekao je Majić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.