MMF ima adekvatne resurse, ali su potrebne reforme

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 18:56

"MMF ima adekvatne resurse, ali su potrebne reforme"

Ministarka finansija SAD Dženet Jelen rekla je danas da Međunarodni monetarni fond ima adekvtane resurse da se izbori sa globalnim finansijskim izazovima.

On je istakla i da treba da sledi "fer i jednostavne" reforme koje održavaju ekonomsku veličinu zemalja članica MMF.

Jelen je, takođe, navela u saopštenju rukovodstvu MMF da je želela da Svetska banka implementira dalje reforme za povećanje kreditiranja za klimu i druge globalne potrebe uoči godišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastanka MMF i Svetske banke (SB) koji je zakazan u oktobru, u Marakešu u Maroku, preneo je Rojters.

Jelen je u sredu zatražila od SB da ove godine sprovede dodatne reforme, kako bi ta finansijska institucija bila sposobna da još više pomogne zemljama u razvoju. Neke od reformi u tom pravcu su već usvojene, ali Jelen smatra da se SB ne udaljava od svog tradicionalnog rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.