MI IMAMO LEGALNU VEĆINU Vučić o beogradskim izborima: U Nestorovićevom pokretu se ne ponašaju odgovorno

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 12:34

"MI IMAMO LEGALNU VEĆINU" Vučić o beogradskim izborima: U Nestorovićevom pokretu se ne ponašaju odgovorno

Konačno bi mogla biti konstituisana vlast u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da koalcija okupljena oko SNS ima većinu za formiranje gradske vlasti u Beogradu.

- Miloš, Ana, Šapić i ja o tome razgovaramo, ali nisam imao vremena da se time bavim. Želeo sam da razgovaram sa Nestorovićem, oni nisu hteli, po meni, ne ponašaju se dovoljno odgovorno. Oni se ponašaju kako misle da je dobro za njihovu stranku ili opciju, šta god >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je - saopštio je Vučić.

- To vam je lična partijska kalkulacija. Što ćemo da imamo još dva, tri meseca kampanje, pa još toliko do konstituisanja. A šta ako opet ne budemo mogli da konstituišemo?"

- To što oni pričaju nema nikakvog smisla. Oni računaju da će bolje da prođu, ali ne razumem zašto bi posle ovakvih izjava neko glasao za njih. Čak i da prođu bolje, kakve to veze ima s građanima. Imamo trku s vremenom za EXPO, što je važno za građane - komentarisao je predsednik ponašanje Nestorovićevog pokreta dodavši:

- Koliko sam obavešten, mi u ovom trenutku imamo većinu za Beograd. Sećate se 2008, potpisao sam, kao kandidat SNS za gradonačelnika, sporazum sa SPS. Kad su završeni izbori, Đilas nije imao većinu za gradonačelnika, već mi. Jedina legitimna većina je bila SNS - SPS. Oni su napravili legalnu većinu, ali je ukrao volju građana, jer je bilo potpuno jasno da je legitimna volja građana Beograda bila na potpuno drugoj strani. Oni su to preoteli. Ja sam se pojavio na sednici Skupštine grada i čestitao lopovima koji su ukrali volju građana jer je legalno. Ne legitimno, ali legalna. Mi sad imamo većinu koja je legalna, delimično i legitimna, ali to nije apsolutni legitimitet. Molio sam Aleksandra, Anu i Miloša jer ne želim da budemo lopovi kao oni što su ukrali 2008. i kao što su pokušali 2012.

- Suština je u tome da je bolje da nemamo vlast, nego da bude ukradna, makar i da bude sumnje.

- Sačekaćemo do 2,3. marta, ako nemamo legitimnu većinu, idemo na izbore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.