Lutovac: DS jasnije profilisati u pravcu socijaldemokratije

Izvor: N1 televizija, 26.Maj.2018, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac: DS jasnije profilisati u pravcu socijaldemokratije

Kandidat za predsednika Demokratske stranke (DS) na stranačkim izborima 2. juna Zoran Lutovac smatra da je potrebno jasnije programsko i ideološko profilisanje DS-a u pravcu socijaldemokratije.

Na pitanje da li je za njega prihvatljiva saradnja sa Dverima i Demokratskom strankom Srbije, Lutovac, u razgovoru za Danas kaže da se i sa njima može naći najmanji zajednički sadržalac u političkom delovanju, recimo borba za slobodu medija ili podrška nezavisnom sudstvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Kao kandidatkinju za predsednicu Političkog saveta DS-a Lutovac navodi Mirjanu Rašević, a na pitanje da li je o tome razgovarao sa doskorašnjim predsednikom stranke Draganom Šutanovcem, on kaže da je Šutanovac to pomenuo kao moguću ambiciju, ali da smatra da bi se to doživelo kao "obična rotacija, kozmetička promena koju ne bi dobro prihvatili ni birači, ni simpatizeri, niti potencijalni novi birači".

Na opasku da tvrdi da nije ni Vučićev ni kandidat Dragana Đilasa sa kojim se nedavno sreo, Lutovac kaže da je kandidat većine članova DS koji žele suštinske promene kako u stranci tako i u društvu.

"Sa Đilasom sam se sretao i ranije, a sada smo razgovarali, osim o privatnim stvarima i o tome na koji način okupiti opozicioni potencijal i kako ga iskoristiti za neophodne promene u društvu", kaže Lutovac.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Lutovac: Saradnja sa DSS i Dverima? Neke teme...

Izvor: B92, 26.Maj.2018

Beograd -- Kandidat za predsednika DS na Zoran Lutovac smatra da je potrebno jasnije programsko i ideološko profilisanje stranke u pravcu socijaldemokratije...Na pitanje da li je za njega prihvatljiva saradnja sa Dverima i Demokratskom strankom Srbije, Lutovac, u razgovoru za današnje izdanje lista...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.