Lula: Otvaramo novo poglavlje u istoriji Brazila

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 18:48

Lula: Otvaramo novo poglavlje u istoriji Brazila

Predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva izjavio je povodom 100. dana na funkciji predsednika, da njegova vlada otvara novo poglavlje u istoriji te zemlje.

On je naveo da njegov optimizam nije preuveličan i dodao da je uveren da će Kongres usvojiti novi fiskalni okvir koji je predložila Vlada Brazila.

Brazilski predsednik je rekao su kamatne stope "previsoke", kao i da ometaju ekonomski rast, te da će dugo očekivani fiskalni okvir pomoći da se Brazil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori sa tim problemom, prenosi Rojters.

On je poručio da će Brazil uskoro postati "zelena hidroelektrana Latinske Amerike".

Lula se dotakao i januarskih nereda kada su pristalice njegovog prethodnika Žaira Bolsonara upale u zgradu vlade, rekavši da "krajnja desnica nije želela da napusti vlast".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lula zove Si Đinpinga da dođe u Brazil: "Želim da konsolidujem odnose sa Kinom"

Izvor: Blic, 11.Apr.2023, 09:36

Predsednik Brazila Lula da Silva izjavio je da će pozvati kineskog predsednika Si Đinpinga u posetu Brazilu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.