Izvor: Blic, 15.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lučić: Najverovatnije bez novih izbora u Beogradu

Izvršni direktor CeSID-a Zoran Lučić ocenio je danas da najverovatnije neće biti novih izbora u Beogradu, jer "nema dovoljno zainteresovanih da se izbori ponove".

"Bilo bi nerazumno da SPS ponovo izlazi na izbore, jer je vrlo ozbiljno pitanje kako će se ponašati biračko telo prema toj stranci posle kolaicije na republičkom nivou", rekao je Lučić Tanjugu. On je dodao da "razume odluku SPS-a da menja sopstveno biračko telo", jer su njihovi birači stari muškarci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ruralno ili suburbano stanovništvo, koje po prirodi stvari nestaje. Prema njegovim rečima, potez SPS da se okrene proevropskoj politici socijaldemokratske provenijencije je zapravo pokušaj animiranja novog biračkog tela.

Lučić smatra da socijalisti procenjuju da će izbori biti za četiri godine i da će imati dovoljno kvalitetan rezultat iza sebe na osnovu onoga što će moći da urade u tom periodu, čime će dati razlog novim biračima da glasaju za njih. On je ocenio da socijaliati u slučaju ponovljenih izbora na nivou Beograda " sada ne bi baš najbolje prošli". Lučić je dodao da se u slučaju novih lokalnih izbora situacija razjašnjava i da postoje dve velike stranke Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka koje imaju najveću izbornu snagu.

"Postoje dve gromade na političkoj sceni kojima odgovaraju izbori kad god da budu raspisani. Pitanje je za manje stranke da li su uopšte u stanju da uđu u trku i da li su spremne da pređu cenzus", kazao je Lučić. On je ocenio da su troškovi koje bi izbori doneli "najmanje važni" i da je nepravljena velika greška što su prethodni izbori održani zajedno na lokalnom i na republičkom nivou uz objašnjenje da je teko jeftinije.

"To je zapravo najskuplje. Najvažnije je da se održe izbori koji će doneti kvalitetnu vlast. Sve ostalo su bačene pare. Za Srbiju, odnosno za Beograd u ovom trenutku najvažnije je da ima kvalitetnu vlast. Koliko će koštati sledeći izbori, to je nevažno. Da li će biti potrošeno milion manje ili više, to nije bitno za građane Beograda", rekao je Lučić. Lučić smatra da će rešenje za izlaz iz krize u Beogradu morati da se nađe u dogovoru lidera stranaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.