Lučani, muškarac osumnjičen za napad na dvoje birača

Izvor: RTS, 16.Dec.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lučani, muškarac osumnjičen za napad na dvoje birača

Policija je identifikovala osumnjičenog za nasilničko ponašanje prema dvoje glasača na biračkom mestu u opštini Lučani, gde se održavaju lokalni izbori, saopštio je MUP. Protiv B. P. (1981) iz Prijepolja će biti podneta krivična prijava.
Dvoje građana su policiji u Lučanima prijavili da su, prilikom dolaska na biračko mesto broj 25 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Kotraži, napadnuti od strane njima nepoznate osobe.
Pošto je policija izašla na mesto događaja, tridesettrogodišnja građanka je izjavila da ju je nepoznati muškarac odgurnuo vratima, kada je pokušala da uđe na biračko mesto kako bi glasala.
Istovremeno je i dvadesetjednogodišnji muškarac, koji je takođe došao da glasa, prijavio policiji da ga je ista osoba odgurnula rukama kada je hteo da uđe na biračko mesto.
Policija je ustanovila da se radi o B. P. (1981) iz Prijepolja.
O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku koje je naložilo da se osumnjičeni privede tužiocu, a protiv njega će, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava zbog sumnje na nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.
Nakon incidenta i identifikovanja osumnjičenog, Ministarstvo unutrašnjih poslova se još jednom oglasilo saopštenjem u kojem poručuje da policija maksimalno profesionalno radi svoj posao i da nikome neće dozvoliti da krši zakon, a pogotovo ne "onima koji su i danas nasrtali na žene i novinare u opštini Lučani".
Posle završetka izbornog procesa, Ministarstvo će obavestiti javnost o svim dešavanjima u opštinama u kojima se danas održavaju lokalni izbori, piše u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: PS Lučani prijavljen napad na dvoje glasača

Izvor: B92, 16.Dec.2018

Policijskoj stanici Lučani je dvoje građana prijavilo je da su prilikom dolaska na biračko mesto broj 25 u Kotraži, napadnuti od strane njima nepoznatog lica...Policija je identifikovala i ustanovila da se radi o B.P. (37) iz Prijepolja, saopštio je MUP...Policija je odmah po prijavi izašla na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.