Liga da preispita podršku demokratama

Izvor: TvojPortal.com, 11.Jun.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga da preispita podršku demokratama

/dnevnik.rs/Izbori u mesnim zajednicama u opštini Subotica proširuju poslednjih dana razdor između Saveza vojvođanskih Mađara i Demokratske stranke. S druge strane, predstavnici SVM-a su ušli i u spor s Ligom socijaldemokrata Vojvodine koja, sva je prilika, neće ispoštovati predizborni dogovor.


Kako je rečeno u saopštenju najveće mađarske stranke u Vojvodini, vodili su se idejom da ne prave koaliciju sa strankama koje su izgubile poverenje građana, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << te su se dogovorili s LSV-om i pojedinim grupama građana. I pored toga, predsednik GO LSV-a Veljko Vojnić naglasio je da će stranka kojoj pripada ići u koaliciju samo s DS-om.
„Sa zaprepašćenjem smo uzeli k znanju da je LSV, čiji su predstavnici na nivou MZ imali načelni dogovor o saradnji sa SVM-om, izjavio da u koaliciju ulazi isključivo s Demokratskom strankom”, navode u SVM-u, i kažu da je Vojnić opovrgao ne samo svoje funkcionere u mesnim zajednicama već i ciljeve svoje stranke da bi zadržao svoje pozicije i pozicije svojih kolega u nekoliko javnih preduzeća. „SVM se nada da će Liga razmisliti o interesima svoje dugoročne politike i preispitati svoju odluku„, dodaje se.
Rezultati su takvi da je SVM osvojio najveći broj glasova u 20 mesnih zajednica. Na drugom mestu po brojnosti glasova je Demokratska stranka, a na trećem Demokratska stranka Srbije. SVM je učestvovao na izborima u 27 mesnih zajednica, što je sedam manje nego DS, ali su sakupili 1.500 glasova više nego demokrate. P. K.




SrbijaDSlsvsuboticaizbori za MZrazdorSVM

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.